Elektrovojvodina više ne postoji

U Elektroprivredi Srbije (EPS) danas su potpisani ugovori o formiranju jedinstvenog elektrodistributivnog preduzeća i o pripajanju sedam preduzeća za proizvodnju uglja i struje u Javno preduzeće EPS. 

U Elektroprivredi Srbije (EPS) danas su potpisani ugovori o formiranju jedinstvenog elektrodistributivnog preduzeća i o pripajanju sedam preduzeća za proizvodnju uglja i struje u Javno preduzeće EPS.

Time su, zapravo, prestala da postoje sva regionalna preduzeća za distribuciju struje, a među njima i Elektrovojvodina.

Ugovore su potpisali direktor EPS-a Aleksandar Obradović sa direktorima proizvodnih preduzeća iz sastava EPS-a, i direktorka Elektrodistribucije Beograd (EDB) Slobodanka Krčedinac sa direktorima dosadašnjih preduzeća za elektrodistribuciju, koja se od danas pripajaju EDB-u i čine jedinstveno preduzeće EPS distribucija.

"Danas je veliki da dan za EPS, jer stari način funkcionisanja EPS-a odlazi u istoriju", rekao je Obradović posle potpisivanja ugovora. On je ukazao da će od danas sva proizvodna i distributivna preduzeća, iz sastava EPS-a, biti objedinjena pod jednim krovom, a ceo sistem će biti bolji, profitabilniji i efikasniji.

Obradović je ukazao da je potpisivanjem tih ugovora kompletirana prva faza korporativizacije EPS-a, koja zvanično treba da bude završena 1. jula, a druga faza korporativizacije će biti završena 1. jula 2016. kada će EPS iz javnog preduzeća preći u akcionarsko društvo.

  • @NS - Ko koga ovde muze?

    03.06.2015 19:56
    Valjda znas da li ste platili ili niste? Mozes pitati i u Banovini, nije daleko. Preplatili niste sigurno - ne bi dao Nesa.
  • Nišlija

    03.06.2015 18:50
    @NS - Ko koga ovde muze?
    Ja ovom temom sa mostovima, baš tvrdim da su jug i sever uzajamno povezani i da uopšte nema potrebe za malicioznim pitanjima ko koga više finansira, i šta je ko kome dao.

    Sada ogdovor na tvoje pitanje: Znam sigurno da je radnicima rečeno od strane Milutina Mrkonjića koji je tada bio zadužen za obnovu, da je obnova zemlje prioritet iznad svih ostalih.
    Znači u prevodu: napravite most kako znate i umete, a država će vam se naknadno odužiti,
    Možeš misliti kad Mrka obeća pare posle posla.

    Kakav entuzijazam je vladao, bez obzira na to, možeš pogledati u dokumentarcu "Niš u ratnom paklu" na jutjubu. Gde u poslednjem delu posvećenom obnovi masa ljudi maše kamionima koji izlaze iz kruga MIN i idu za Novi Sad. Mislim da su neki bili i na ivici suza.

    Sada drugi deo: skoro su radnici MIN protestvovali ispred gradske kuće traživši zaostale zarade za zadnjih 10 god. i više, što bi se uklopilo sa NS mostovima.
    Evo i linkova: Niš u ratnom paklu: https://www.youtube.com/watch?v=51JvK7-DpX0 1. deo
    radnici Min-a protestvuju:http://www.belami.rs/radnici-propalih-preduzeca-blokirali-centar/
  • Nišlija

    03.06.2015 18:07
    @Nišlija - @Anonimus - Republ
    Znao sam za most Slobode sigurno, jer je na njemu radio moj komšija. U datom trenutku posle 15 godina više nisam bio siguran, jer nisam ni sanjao da ću se nekad oko toga raspravljati, zato sam i naknadno proverio na netu.

    Ja stvarno ne tražim zahvalnost, nego samo da nas bespotrebno ne vređaju, i nazivaju svakakvim nazivima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti