Formira se telo za prevenciju nasilja u novosadskim školama

Na sutrašnjoj sednici Skupštine grada verifikovaće se formiranje Koordinacionog tela za borbu protiv nasilja u srednjim i osnovnim školama.
Na sutrašnjoj sednici Skupštine grada verifikovaće se formiranje Koordinacionog tela za borbu protiv nasilja u srednjim i osnovnim školama.

Članovi tela će biti stručnjaci - predstavnici Centra za socijalni rad, policijske uprave - Odeljenja za maloletničku delikvenciju, prosvetne inspekcije, aktiva direktora osnovnih i srednjih škola, Dečje bolnice, član Gradskog veća zadužen za obrazovanje, član Gradskog veća zadužen za omladinu i dva člana Centra za prevenciju devijantnog ponašanja.

Glavna gradska prosvetna inspektorka, Mirjana Lukić Marinković, predložena da bude na čelu ovog tima, kaže da će se tim baviti prevencijom, a jedna od aktivnosti biće i vršnjačka edukacija. "Želimo da budemo što operativniji i da brže reagujemo na nasilje, bez obzira u koje doba dana se ono dogodilo".

Tim povodom, telefonska linija biće otvorena za prijavljivanje nasilja non-stop, a predlog je i da škole uvedu periodične preglede učeničkih torbi i povećaju broj dežurnih nastavnika. Jedna od mera biće i eksterni monitoring, odnosno vođenje evidencije svakog slučaja nasilja, i šta je povodom toga urađeno, a organizovaće se i obavezna edukacija za roditelje, đake i nastavnike.
  • kiki

    20.06.2013 14:18
    vec su iz kulture odobrili sredstva
    i pored ove komisije..dodeljeno je 3.5 miliona tatjani lazor obradovic da radi projekat nenasilja! ona inace sedi u pokrajinskom zavodu za socijalnu zastitu. ovo znaci da ce sada placati komisiju, izvrsioce projekata. muka mi je.
  • Deja

    20.06.2013 14:08
    ideja je odlična i o njoj se govori već par meseci.... ali....
    iz gore navedenog priloga se vidi da će šef tog tima biti gl.prosvetna inspektorka koja je bila tema svih medija pre par meseci? zar dotična još uvek radi?? i još da vodi ovo telo??!!!
    izpada da cemo se mi roditelji zaliti kadiji koji u isto vreme i tuzi i sudi!!! ona bi to trebala da radi već samim tim sto je u prosv.inspekciji, a ne da samu sebe kontroliše....
    zašto se ovde svaka dobra ideja uništi zbog postavljanja političkih pulena???
  • ns time

    20.06.2013 11:26
    Promasaj u izboru clanova ovog tela.Nasa socijalna sluzba je veoma, veoma staromodna, bez novca, bez dobre organizacije,bez nadleznosti koja se ocekuje za delovanje u hitnim situacijama, a kod nas u zemlji sve su hitne.Ne mozete danas u oblasti socijale nista da uradite bez novca,nadleznosti i obrazovanih ljudi, a ne tetki iz socijale koje ne mogu ni sebi da pomognu, a ne delinkventnoj deci.Dok one nagojene ustanu sa stolica, prosao voz.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti