Godišnjica rušenja zgrade TV Novi Sad

Na Svetski dan slobode medija, 3. maja, 1999. u NATO bombardovanju SR Jugoslavije uništena je zgrada Televizije Novi Sad, sadašnji deo Medijskog javnog servisa Vojvodine.
Na Svetski dan slobode medija, 3. maja, 1999. u NATO bombardovanju SR Jugoslavije uništena je zgrada Televizije Novi Sad, sadašnji deo Medijskog javnog servisa Vojvodine.

Tek šesnaest godina kasnije, započet je proces izrade glavnog projekta nove zgrade RTV-a, ali oni i dalje program proizvode u podstanarskim prostorijama.

Zgrada Televizije Novi Sad na Mišeluku je tokom 78 dana vazdušne kampanje na SR Jugoslaviju pet puta bila meta projektila. Iako ni u jednom od tih napada nije bilo ljudskih žrtava, učinjena je velika materijalna šteta, a zgrada televizije i veći deo opreme u potpunosti su uništeni.

Kamen temeljac za dom Televizije Novi Sad na Mišeluku postavljen je 22. juna 1973. godine, a poslednji deo kompleksa od preko 23.000 kvadrata useljen je 1996. godine.

  • 05.05.2015 09:20
    Nemanja, Nemanja imas pravo dodjosko ime. Vojvodina ce postojati dok bude bila u Srbiji, a kad vise ne bude, opet ce biti ovde samo ugarske zupanije, kao sto su uvek i bile, ali ce tada broj Nemanja biti znatno manji nego sada.
  • 04.05.2015 17:02
    malomorgennemanja
    bosna je bila protektorat, posle nje vojvodina je bila najjadniji deo austrougarske, da se nelazemo, a sine,iako nisi nemanja definitivno, promasio si temu.Zgrada televizije je bombardovana iz jeda i besa nista vise,nikakav vojni cilj, sluzilas je za prikazivanje na cnn i bbc, moglo im se, a vi ih dale pravdajte i razumite, ja bome necu.
  • Nemanja

    04.05.2015 11:50
    Mi smo bili jedan od najnaprednijih delova Austro Ugarske, a ulazak u savez sa Srbijom nas je unazadio toliko da još dugo nećemo da se oporavimo. Ne treba zaboraviti ni dolazak dođoša koji ovde nikako ne pripadaju svojim mentalitetom i radnim navikama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti