Grad prodaje pet parcela za milion evra

Zavod za izgradnju grada raspisao je oglas za prodaju pet građevinskih parcela ukupne vrednosti od skoro milion evra.

Zavod za izgradnju grada raspisao je oglas za prodaju pet građevinskih parcela ukupne vrednosti od skoro milion evra.

U ovom preduzeću navode da su  za potencijalne investitore posebno atraktivne tri parcele, svaka preko 3.000 kvadratnih metara, koje se nalaze u radnoj zoni Sever 2, severno od Puta Novosadskog partizanskog odreda. Namenjene su za  izgradnju privrednih i proizvodnih objekata, spratnosti P - P+1 (maks. P+2).

"Bitna je činjenica da su investitori proizvodnih pogona na osnovu Zakona o planiranju i izgradnji oslobođeni plaćanja doprinosa za uređenje građevinskog zemljišta, kao i činjenica da su parcele opremljene. Svakako će uticati na veću zainteresovanost učesnika za učešće na javnom nadmetanju za prodaju zemljišta. Praksa je pokazala da je jedan od značajnijih kriterijuma za zainteresovanost ulagača upravo stepen opremljenosti zemljišta zbog čega je Zavod pre dva meseca investirao u komunalno opremanje ovog lokaliteta. Izgradnjom vodovodne i kanalizacione mreže, kolovoza i javnog osvetljenja formirana je Ulica Nova, koja povezuje Privrednikovu i Put novosadskog partizanskog odreda i upravo tu se nalaze ove tri parcele (2252/4, 2255/11 i 2256/1 K.O. Novi Sad I). Time je ova lokacija postala još atraktivnija za privlačenje investitora opredeljenih za ulaganje u proizvodne pogone, a samim tim i otvaranje novih radnih mesta u našem gradu", navode u ZIG-u.

U ovom preduzeću kažu i da je najveća parcela, preko 4.200 kvadrata, na Rumenačkom putu, a namenjena je za izgradnju poslovnih objekata na ulaznom pravcu u Grad (trgovina, ugostiteljstvo, uslužno zanatstvo, usluge...). U Ulici Janka Čmelika Zavod prodaje parcelu 5640/1 K.O. Novi Sad I površine 221 m², koja je takođe komunalno opremljena, a namenjena je za izgradnju poslovno-stambenog objekta.

Prijave za javna nadmetanja za svih pet lokacija primaće se 14. decembra u prostorijama ZIG-a, u Ulici Stevana Branovačkog broj 3. Javna nadmetanja za svih pet lokacija sprovešće se sutradan, 15.12.2015. godine, takođe u prostorijama Zavoda. Pored ovih pet parcela čija prodaja je već oglašena, u sutrašnjim dnevnim novinama biće objavljen javni oglas o otuđenju parcele broj 2094/1 k.o. Novi Sad I koja se nalazi u radnoj zoni Sever I i namenjena je za radne aktivnosti iz oblasti tercijarnog i sekundarnog sektora privrede. Sve dodatne informacije mogu se dobiti u prostorijama Zavoda, u Službi pravnih poslova, telefon 021/4889-263 ili potražiti na sajtu ZIG-a  www.zigns.rs

  • limanac

    27.11.2015 17:13
    stvarno genijalno
    sem prodaje zemlje(zemljišta) ne umeju ništa, ista ekipa samo u drugim dresovima(onda srs) se bavila prodajom zemljišta po gradu npr. limena kocka na limanu tržni centar... ista priča investitori i tako to... jako ne talentovani ljudi za bilo šta osim da unesrećuju građane novog sada

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti