Gradski prevoznik raspisao tender za kupovinu 10 autobusa

Gradsko saobraćajno preduzeće raspisalo je tender za kupovinu 10 zglobnih autobusa putem lizinga.
Gradsko saobraćajno preduzeće raspisalo je tender za kupovinu 10 zglobnih autobusa putem lizinga.

Kako se navodi u konkursnoj dokumentaciji, ponude se prikupljaju do 25. decembra, a rok za isporuku autobusa je 140 dana od potpisivanja ugovora.

Vrednost ove nabavke je 2,5 miliona evra, a Skupština grada je nedavno dala saglasnot GSP da uzme lizing u toj vrednosti na 60 rata. Podsetimo da je GSP u poslednjih godinu dana ponovo počeo sa nabavkom novih autobusa, nakon što je prethodnih nekoliko godina bila pauza zbog nedostatka novca.

Ove godine je već stiglo pet novih solo autobusa i da su ćeka na isporuku još pet, odnosno šest solo autobusa iz Ikarbusa na osnovu ugovora potpisanih u julu i septembru, kao i da je prethodne rekarosirano deset zglobnih buseva. GSP ove godine takođe sopstvenim sredstvima obavalja samostalno rekarosiranje pet solo autobusa.

  • Urke

    23.11.2015 16:01
    GSP posle nekoliko godina zahvaljujuci uspesnijem poslovanju moze iz sopstvenih izvora da finansira rekarosiranje autobusa, a i prosiruje vozni park.
  • Darko

    23.11.2015 14:55
    GSP a i gradonacelnik stalno hvale poslovanje, uspehe..., a uvek grad odnosno MI poreski obveznici kupujemo autobuse. Vozim se GSPom 15 godina svakodnevno i tvrdim da stanje sa redom voznje i prevozom putnika nikad nije bilo losije. Busevi su puni, a ima ih manje nego prethodnih godina, vozac naplacuje i pregleda karte... Zasto ne preduzmu nesto povodom efikasnosti voznje i karata? Nije poenta samo da se prevezes od tacke A do tacke B, nego da ta voznja bude efikasna i bezbedna
  • 23.11.2015 14:16
    Kakvi su nam putevi,autobusi su jos i dobri...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti