Grejanje ipak u vrtićima gde su kotlovi neispravni

Šef tehničke službe Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo" Miomir Sparović izjavio je da će danas biti pušteno grejanje u vrtićima u kojima je Gradska inspekcija za zaštitu životne sredine zabranila upotrebu kotlova.

Šef tehničke službe Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo" Miomir Sparović izjavio je da će danas biti pušteno grejanje u vrtićima u kojima je Gradska inspekcija za zaštitu životne sredine zabranila upotrebu kotlova.

On je naveo da će grejanje biti pušteno "jer su uspeli da se izbore da zabrana upotrebe kotlova bude odložena do daljnjeg", prenosi "Dnevnik".

Inspekcija je, podsećamo, zabranila upotrebu kotlova u 15 vrtića jer je uočena povećana emisija štetnih materija koje bi mogle ugroziti zdravlje dece. Ispitivanje je pokazalo da je emisija zagađujućih materija znatno viša od dozvoljene, a u tim objektima prisutan je i azot-monoksid.

Upotreba kotlova zabranjena je u vrtićima "Bambi", "Vidovdanski zvončić", "Radosnica" i "Švrća" u Novom Sadu, "Lasta" na Čeneju, "Lienka" u Kisaču, "Zlatni gaj" u Stepanovićevu, "Biberče" i "Crvenkapa" u Futogu, "Cvrčak" i "Čigra" u Petrovaradinu, "Čika Jova", "Plavi čuperak" i "Zmaj" u Sremskoj Kamenici, kao i "Zeka" u Bukovcu.

Član Gradskog veća za obrazovanje Vladimir Jelić izjavio je da će u predstojećem rebalansu budžeta za popravku kotlova biti obezbeđeno 25 miliona dinara.

  • 24.10.2014 14:13
    Bogte koliki je taj rebalans kad ce njime sve da rese?!:)
  • 24.10.2014 12:03
    Moje dete ide u vrtic Radosnica koji je na spisku ....grrrrr...u soku sam sa izjavom Miomira ...oni su se izborili da deca udisu i dalje azot monoksid, roditelji sada treba da im budu zahvalni...uzas zemlja Srbija samo ovde to prolazi....pitanje : sta uraditi?
  • 24.10.2014 12:02
    1. Ne stopira se grejanje u oktobru vec na kraju grejne sezone (pre 6-9 meseci)obzirom da je taj problem star tek 15 godina.
    2. "Bice obezbedjene pare" buduce vreme. U to ne veruju ni ta deca od 3 godine.
    3. Do kraja ove godine treba da bude pokrenut tender i da sa svim zalbama do kraja grejne sezone bude gotov. Da se zna ko i sta ugradjuje i ko je to odobrio.
    4. I najbitnije. Ja u to ne verujem jer ako je sve transparentno kako da se ugrade politicari.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti