Humanitarna akcija za decu Sigurne dečije kuće i Dečijeg sela

Novosađani dobre volje, ali i građani iz drugih gradova pozivaju se da učestvuju u humanitarnoj akciji "Od komšija deci" i pomognu mališanima iz Dečijeg sela i Sigurne dečije kuće.
Novosađani dobre volje, ali i građani iz drugih gradova pozivaju se da učestvuju u humanitarnoj akciji "Od komšija deci" i pomognu mališanima iz Dečijeg sela i Sigurne dečije kuće.

Donacijom garderobe, obuće, sredstava za higijenu, slatkiša, igračaka, pribora za učenje i knjiga obradovaće decu kojoj i najmanja pomoć mnogo znači, poručuju organizatori akcije Udruženje građana "Komšija - Petrovaradin".

Svetozar Jovičić iz udruženja kaže za 021 da je cilj ove akcije da se sakupe potrepštine na jednoj gomili koja će predstavljati zalihu pomoći, a koja bi se potom distribuirala na određene lokacije.

"Mnogo je isplativije napraviti bazu humanitarne pomoći, a potom dodeliti deci, kao i pojedincima koji su u veoma teškoj situaciji. Često saznajemo za porodice kojima je prekopotrebna pomoć, a zajedno možemo mnogo da učinimo da pomognemo", navodi Jovičić.

Kako objašnjava, ovo udruženje je proteklih meseci poslalo kamione pomoći romskim naseljima, koja su takođe prioritetna ugrožena grupa.

Inače, akcija "Od komšija deci" jedna je od dve aktivne akcije udruženja "Komšija - Petrovaradin". U toku je i akcija recikliranja pod nazivom "Ne bacaj, recikliraj" u 11 novosadskih škola, sa ciljem proširenja na ostale novosadske škole. Specijalni kontejneri nalaze se ispred 11 novosadskih škola u akciji "Ne bacaj, recikliraj" udruženja građana "Komšija - Petrovaradin", koje poziva sve zainteresovane da se pridruže inicijativi i donesu otpad na preradu.

Destinacija, kako za pomoć deci, tako i za reciklažu je Zelena kuća u Petrovaradinu u Ulici Preradovićeva 79, u koju svi građani i pravna lica mogu da donesu humanitarnu pomoć i reciklažni otpad od 11 do 16 časova. Takođe, kontakt telefon za sve zainteresovane za učešće u akcijama je: 064/310-13-15. (Gorica Nikolin - gorica@021.rs)

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti