Humanitarni turnir u malom fudbalu za vikend na Limanu

Dvodnevni humanitarni turnir u malom fudbalu pod nazivom "Gol za Srbiju" ovog vikenda se održava u Novom Sadu.
Dvodnevni humanitarni turnir u malom fudbalu pod nazivom "Gol za Srbiju" ovog vikenda se održava u Novom Sadu.

Sportski centar "Hattrick" će u subotu 18. i u nedelju 19. oktobra biti domaćin građanima zainteresovanim da sportskim angažmanom pomognu stanovništvu sela Bogdanje u opštini Trstenik, koje je stradalo u majskim poplavama.

Organizator ove humanitarne akcije  - neformalna omladinska grupa "Pozitivci", koju čine volonteri Erasmus studentske mreže Novi Sad, poziva zainteresovane šestočlane ekipe da plaćanjem kotizacije od 1.000 dinara daju svoj doprinos akciji. Jedna od organizatora turnira i član "Pozitivaca" Nina Hajduković očekuje veliki odaziv građana, a pre svega mladih koji će kroz zabavu i rekreaciju pružiti pomoć i podršku ovom projektu.

"Akcija 'Gol za Srbiju' je dobra prilika da svi pokažemo solidarnost i da sarađujemo sa jednim zajedničkim ciljem, a to je pomaganje ljudima kojima je to stvarno potrebno. Takođe, osim humanitarnog cilja koji ovaj turnir ima, cilj je i rad na međugeneracijskoj saradnji. Naime, pored srednjoškolaca i studenata, očekujemo i zaposlene iz različitih kompanija i ustanova koje smo pozvali da nam se pridruže ovog vikenda", poručuje za 021.rs Hajdukovićeva.

Ona dodaje da je selo Bogdanje izabrano zbog mogućnosti da bude dislocirano usled klizišta, a polovina kuća se nalazi na takvom tlu. "Mnogo smo razmišljali za koga će biti skupljane donacije, i ne bismo pogrešili koga god da smo izabrali, jer su svi ljudi koji su izgubili svoju imovinu, a i mnogo više, zaslužili da im se vrati sve što je uništeno u poplavama. Mi ćemo pokušati da bar malo doprinesemo tome", kaže ona.

Sportski centar "Hattrick"

Ovo nije prvi put da se u Novom Sadu organizuje turnir ovakvog karaktera. U junu je ESN Novi Sad takođe održao humanitarni turnir u malom fudbalu koji je, prema procenama organizatora, imao odlične rezultate. Doduše, "Gol za Srbiju" se razlikuje od sličnih akcija po tome što je, kao projekat, finansiran od strane Ministarstva omladine i sporta i podržan od strane "Novosadskog humanitarnog centra".

Sportski centar "Hattrick" je izašao u susret besplatno ustupivši salu u kojoj će se turnir održati. Početak turnira je najavljen za 9 časova, a svi zainteresovani za učestvovanje mogu do petka u 21 čas da se prijave na broj telefona: 061/647-97-94, ili putem zvanične fejsbuk stranice.

Erasmus Student Network (ESN) je neprofitna studentska organizacija, prisutna u 36 evropskih država. ESN radi u interesu studenata koji sprovode deo svog akademskog rada u ustanovi višeg obrazovanja izvan države u kojoj je locirana matična ustanova. ESN Novi Sad zvanično postoji od 2007. godine i ozbiljno radi na lokalnom, nacionalnom i internacionalnom nivou, a sve zarad podizanja svesti o studentskoj mobilnosti. Rad u ESN-u je na volonterskoj osnovi i dinamičnog je karaktera. (Gorica Nikolin)

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Vesti

Studenti iz celog sveta u novosadskim školama

Novosadski srednjoškolci i gimnazijalci tokom decembra će se upoznati sa studentima iz Portugala, Španije, Meksika, Rusije i drugih država i saznati više o mogućnostima odlaska na razmene po upisu na fakultet.