I dalje nepoznato ko je ubio pse na Popovici

Monstruozno zlostavljanje pasa na Popovici trebalo bi da dobije i sudski epilog, jer je tužilaštvo podnelo krivičnu prijavu protiv nepoznate osobe zbog ovog nedela, koje se tretira kao ubistvo.
Monstruozno zlostavljanje pasa na Popovici trebalo bi da dobije i sudski epilog, jer je tužilaštvo podnelo krivičnu prijavu protiv nepoznate osobe zbog ovog nedela, koje se tretira kao ubistvo.

Istražuje se ko je pre deset dana životinjama oderao kožu i odsekao glave, stavio ih u crne kese za smeće, a zatim bacio pored puta. Stravičan prizor otkrili su meštani, a kako kažu u JP "Zoohigijena", samo se na osnovu šapa moglo utvrditi da je reč o psima.

Žitelji Popovice i dalje imaju određenu dozu straha za svoje ljubimce, jer još nije utvrđeno ni zbog čega je pre tri nedelje uginulo 20 pasa i mačaka. Njihovi vlasnici sumnjaju da su otrovani, ali zvaničnu potvrdu nemaju, jer nisu rađene nikakve analize tela uginulih životinja.

U "Zoohigijeni" potvrđuju da je posle policijskog uviđaja, slučaj ubistva dva psa predat nadležnom tužilaštvu. U ovom preduzeću, međutim, ne mogu da kažu zbog čega je došlo do uginuća životinja, za koje građani Popovice tvrde da su otrovane. Napominju da vlasnici nisu ispoštovali proceduru, jer prilikom prijavljivanja uginuća nisu naveli da sumnjaju da su otrovani.

"Naše ekipe su odnele samo tri uginula psa, čiji su nas vlasnici obavestili. S obzirom na to da nisu postupili po proceduri, ta tri psa nisu mogla da budu upućena na analizu da se utvrdi zbog čega su uginuli i da li je reč o trovanju, kako su izjavljivali vlasnici. Uginule životinje su građani samo zakopali", kaže šef prihvatilišta Đorđe Plavšić, za Novosti.

Meštanin Goran Papović ističe da, iako su o incidentu obavestili nadležne, nijedna inspekcija nije dolazila.

"Ni do danas nemamo informaciju čime su životinje otrovane", kaže Papović i dodaje da su zato mnogi na oprezu i svoje ljubimce ne izvode u šetnju, plašeći se da možda još ima mesta na kojima se mogu naći tragovi otrova. Nepoznato im je ko je i zbog čega koristio otrov.

  • Ljubiteljka pasa i mačaka

    21.04.2015 10:45
    Strane ambasade
    O ovome ću obavestiti strane ambasade putem e-mail poruka!
    Pa neka ceo svet zna kakvi smo neljudi!
  • lut.

    21.04.2015 10:10
    Jos malo pa ce broj normalnih ljudi u ovoj banani potpuno nestati.
  • boyan

    21.04.2015 10:07
    Stravicna je kolicina psihopata u ovom gradu .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti