I romske porodice u socijalnim stanovima

Stanove za socijalno stanovanje, koje će uskoro graditi Stambena agencija Novog Sada, moći će da dobije i jedan broj romskih porodica.
Stanove za socijalno stanovanje, koje će uskoro graditi Stambena agencija Novog Sada, moći će da dobije i jedan broj romskih porodica, izjavio je član Gradskog veća Novog Sada zadužen za socijalnu zaštitu i brigu o deci Bela Kurina.

On je rekao da je reč o inicijativi za uključivanje Stambene agencije u projekat OEBS-a pod nazivom "Ovde smo zajedno - evropska podrška za inkluziju Roma", koju je usvojilo Gradsko veće.

Stanovi koji budu namenjeni Romima biće finansirani iz donacije Misije OEBS-a u Srbiji i IPA fondova i Grad neće imati obavezu da dobijeni novac vrati. "Ovo je veliki korak ka rešavanju životnog pitanja za brojne romske porodice i njihovu bolju inkluziju u društvo", rekao je Kurina, dodajući da je cilj tog projekta stambeno zbrinjavanje Roma.

Stambena agencija Novog Sada trenutno radi na projektu izgradnje stanova za socijalno stanovanje u Kisačkoj ulici broj 55, a u planu je i izgradnja 20.000 kvadrata stambenog prostora na Novom naselju.

  • Sneza

    16.11.2016 09:18
    Van centra gradite
    Veoma je poznato da je kisacka ulica dosta centralna ulica u ns!
    Zasto i ko odlucuje da se tu prave ti stanovi?
    Socijlni stanovi bi mogli da se prave van centra NS.
    Poznato je da na selo nece niko jer niko u selo neulaze.

    Na selu cete za te pare napraviti dve ili tri zgrade!
    Napravicete manje mesto koje moze sa dobrom organizacijom da funkcionise veoma dobro.
    Normalno da se drugi ljute i da hoce da dobiju takav stan. Centar, grejanje, nemoze jeftinije.
    Da li je to OK?
  • 08.06.2014 11:21
    Obecanje ludom radovanje
    Molim lepo samo po redu.
    Prvo "Beograd na vodi",zatim
    stotine kilometara kanala za navodnjavanje,
    pa da stignu obecani migovi koji su uzgred receno trebali stici jos proslog septembra.
    Bilo je tu jos obecanja i praznih prica kao i ova o stanovima od 350-400 e. po kvadratu.
    Umalo da zaboravim i kanal Dunav-Morava-Vardar - Egejsko more.
    E moj narode....
  • Borac sa metlom

    06.06.2014 09:01
    @Anonimus Dobro OK, drugi ce im platiti stanove...
    Potpuno se slažem sa vama, ali nažalost takvih mahala ima i u centru grada, npr. tik uz Kej žrtava racije, jer ni višedecenijski obrazovani građani Novog sada nisu u stanju (ili nisu zainteresovani) da organizuju čišćenje svojih dvorišta, pa im se deca igraju u đubrištima, noću se tu olakšava razdragana omladina, a Gradska čistoća kaže da nema dovoljno radnika da održava dvorišta koja su klasifikovana kao javne površine. Dok gradonačelnik i njegovi saradnici ne odluče da grad bude čist i za primer, živećemo ovako kako živimo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti