Ideja Društvenog centra dobila podršku

Gradonačelnik Igor Pavličić podržao je ideju Društvenog centra na današnjem sastanku sa aktivistima, ali konkretnih dogovora oko prostora nije bilo, kaže za Radio 021 aktivistkinja Društvenog centra Branka Miličić.

Gradonačelnik Igor Pavličić podržao je ideju Društvenog centra na današnjem sastanku sa aktivistima, ali konkretnih dogovora oko prostora nije bilo, kaže za Radio 021 aktivistkinja Društvenog centra Branka Miličić.

"U ovom trenutku ne postoji zakonski osnov da Grad preuzme, recimo, objekat kasarne "Arčibald Rajs", ali smo upućeni da se obratimo "Poslovnom prostoru" i vidimo da li Grad uopšte ima neke kapacitete koji bi mogli zadovoljiti potrebe Društvenog centra i taj veliki broj od preko 40 organizacija nevladinog sektora", navodi Branka Miličić.

Dodaje da je dogovoreno i da im gradonačelnik pomogne da dođu do ministra Šutanovca da bi videli da li to pitanje korišćenja prostora kasarne može da bude rešeno makar dok se objektu ne nađe neka nova namena ili dok se ne proda. Sastanak u Gradskoj kući je trajao oko sat i po, a prisustvovao mu je i član Gradskog veća zadužen za kulturu Andrej Bursać.

Satiričnu verziju ove vesti možete pogledati u novoj epizodi Teleplova ''Rodni i Društveni centar''

  • Bad Brain

    21.01.2012 02:09
    Je l' postoji negde na netu spisak tih famoznih 40 organizacija? Stalno se priča o tim organizacijama, a ja nigde nisam uspeo da dođem do informacija o njima.. Jako me zanima čime su to tačno zaslužile da dobiju bilo koji prostor? Koji su to projekti koji stoje iza njih? Što se tiče ekipe koja se nalazi na slici, znam Dextera - za koga nikad nisam čuo da se bavi NGO sektorom, a isto mogu da kažem i za Ivanu diplomiranu arhitekticu.. U NGO sektoru sam bio godinama i nikad ove ljude nisam video.. Dosta više sa samoproklanovanim aktivistima u kulturi, koji misle da treba neko da im obezbedi prostor za njihove više nego naivne aktivnosti..
  • Planeta majmuna

    20.01.2012 11:21
    @Anonimusima
    Vegetarijanstvo je kao pravilo za ishranu ljudi navedeno od strane Stvoritelja vec na prvoj strani Biblije. To bi svaki pravoslavac trebao procitati, kao i svi ostali hriscani koji se maste zivotinjskim telima. Nemojte brkati stvari i vegetarijanstvo nazivati izmisljotinom nekih pokreta, jer je ono Univerzalni zakon, a ne pomodna glupost. Svako odstupanje od ovoga zakona donosi losu zetvu, odnosno posledice koje su zaraze, bolesti, ratovi itd.
  • dada

    20.01.2012 00:17
    Tačno Vujke
    http://www.skupstinans.rs/cirilica/radna-tela/31-savet-za-kulturu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.