Iliju Devića zvali u Strazbur

Nekadašnji vlasnik ATP "Vojvodina" Ilija Dević boravio je 14. janura u Strazburu, gde je razgovarao sa evropskim zvaničnicima nakon što je podneta krivična prijava protiv njega u postupku istrage o privatizaciji ovog preduzeća, saznaje Radio 021.
Nekadašnji vlasnik ATP "Vojvodina" Ilija Dević boravio je 14. janura u Strazburu, gde je razgovarao sa evropskim zvaničnicima nakon što je podneta krivična prijava protiv njega u postupku istrage o privatizaciji ovog preduzeća, saznaje Radio 021.

Dević je sa predstavnicima Evropske unije imao razgovore o postupku koji je pokrenut protiv njega, kao i drugim sudskim postupcima koji su vezani za slučaj ATP-a. Kako je rečeno Radiju 021 od izvora bliskih Deviću, u Strazburu mu je saopšteno da su predstavnici EU bili u Srbiji i razgovarali o slučaju ATP na najvišem nivou i da su srpskim zvaničnicima najavili dolazak Devića u sedište EU.

Takođe, evropski zvaničnici su mu rekli  da će dalje nadgledati predmet pred Ustavnim sudom na osnovu žalbe po presudi u slučaju ATP - Novi Sad, sudski postupak za naknadu štete Deviću pred Višim sudom u Novom Sadu i krivični postupak koji je pokrenut krajem prošle godine.

Podsetimo, krajem decembra pokrenuti su krivični postupci za skoro svih 24 slučaja sumnjivih privatizacija, pa tako i za ATP "Vojvodinu". Za sada je krivična prijava obuhvatila samo Devića i nekadašnju predsednicu Upravnog odbora ATP-a Svetlanu Miljušević.

Oni se sumnjiče da su u postupku privatizacije tokom 2005. i 2006. godine za sebe i dva privredna društva pribavili protivpravnu imovinsku korist od oko 240 miliona dinara. (Žarko Bogosavljević - zarko@021.rs)

  • sasak

    04.02.2014 07:46
    Spremite novcanike
    Kao prvo Devic nije bio u sudu u Strazburu vec se u Strazburu sreo sa evropskim zvanicnicima. Kao drugo, vidim da mnogima jos uvek nije jasno kakvu snagu ima ugovor u civilizovanim drustvima. Ilija Devic ima validan ugovor sa gradom Novim Sadom, koji grad ne postuje. U zemlji u kojoj vladaju komunisticki potomci to nema nikakve veze, ali u civilizovanim drustvima u kojima komunisti nikada nisu imali vise od 10% podrske to je na nivou apsolutnog neverovanja. Iz tog razloga se evropski zvanicnici zanimaju za taj slucaj, jer im je on najbolji pokazatelj sa kakvim varvarima koji zive na ovim prostorima imaju posla. Jedva cekam dan kada ce grad morati platiti odstetu Devicu jer ce to znaciti bankrot ovog grada, a grad u kojem zive ovako neuki stanovnici koji ostavljaju ovakve komentare kao sto sam ih sad procitao ni ne zasluzuje bolje.
  • Nikola

    04.02.2014 06:53
    Pravda
    Neko ko plati 5% vlasnistva i postane vlasnik nekog preduzeca, pa to je svugde krivicno delo osim u Srbiji. Odgovarace on za to. Kupio za dzabe,posle podizao kredite i slicno. To je prica , a ne sumnjivi Ugovor o stanici sa njegovim pajtasima. On prvo nije nikad ni stekao zakonski vlasnistvo nad ATP Vojvodinom, tako da nije mogao ni da potpisuje nista sa gradom.
  • @Superior - A šta sada ?

    03.02.2014 22:44

    Zasto mislis da su grad Novi Sad i drzava jedno te isto? A slazem se da ce, jos jedno, NS s**nje platiti cela drzava. Mozda jos nesto i ucarimo na tome. Pilicari bili -- pilicari ostali. Da ne zaboravim: "Di su nasi novci"?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti