Informatika neravnopravno deli poslove izvršiteljima

Najviše problema zbog neravnomerne raspodele predmeta izvršitelji u Novom Sadu imaju sa "Informatikom", kaže za 021 članica Izvršnog odbora Komore izvršitelja Mirela Smiljanić.

Najviše problema zbog neravnomerne raspodele predmeta izvršitelji u Novom Sadu imaju sa "Informatikom", kaže za 021 članica Izvršnog odbora Komore izvršitelja Mirela Smiljanić.

Nakon što je ta Komora donela odluku kojom se traži ravnomerna raspodela predmeta, izvršitelji u Novom Sadu traže sastanak sa predstavnicima Grada i "Informatike", kako bi im skrenuli pažnju da javno komunalna preduzeća treba da postupaju u skladu sa tom odlukom.

- Najviše problema postoji sa "Informatikom" i delimično sa DP "Novi Sad - Gas". Potpisnici dopisa koji im upućujemo biće čak i oni izvršitelji koji rade sada sa "Informatikom" u želji da istu mogućnost imaju sve njihove kolege. Nije više toliki problem u izvršiteljima u Novom Sadu, koliki je problem u samom preduzeću - navodi Mirela Smiljanić.

Prema njenim rečima, ovakvi dopisi su slati i ranije, ali predstavnici Grada nisu reagovali. Ovaj zahtev biće sledeće nedelje upućen gradonačelniku Milošu Vučeviću, članu Gradskog veća zaduženom za komunalne poslove Vladimiru Stojkoviću i direktoru "Informatike" Dejanu Čelaru.

U kancelariji "Uzelac - Smiljanić" navode da su oni od "Informatike"  dobili samo oko 100 predmeta i to još 2012. godine. Povodom informacija koje su se pojavile da je u 2013. godini "Elektrovojvodina" najviše predmeta dodeljivala njihovoj kancelariji i još jednom izvršitelju, a da su predmete od tog preduzeća dobijala još samo njih osmorica, dok ostali nisu dobili nijedan, Milan Uzelac kaže da je do novembra prošle godine u Novom Sadu bilo devet izvršitelja, tako da ostali nisu ni mogli da dobijaju predmete jer još nisu ni radili. Kada su oni u tom mesecu položili zakletvu, "Elektrovojvodina" više nije delila predmete jer su potpisivani sporazumi sa dužnicima o načinu plaćanja dugovanja.

- Tada nije ni postojala odluka Komore o ravnomernoj raspodeli i mi smo se svi u Novom Sadu dovijali da dođemo do predmeta. Naša kancelarija, na primer, nije dobijala predmete od "Informatike", od DP "Novi Sad - Gas", to su dobijali neki drugi, ali smo se mi zbog toga uvek zalagali za ravnomernu raspodelu - kaže Uzelac.

Odlukom Komore izvršitelja, kojom se traži da javna preduzeća ravnomerno raspodele predmete izvršiteljima, takođe je predviđeno i da svako preduzeće može da se obrati Komori i ukaže na nepravilnosti u radu nekog od njenih članova, a Komora može da obavi nadzor i izuzme tog izvršitelja u narednoj raspodeli predmeta.

  • Svojima

    14.07.2014 07:33
    posao
    Pa šta očekujete od Informatike odnosno Treće Srbije, pogledajte preduzeća koja drže I videćete da se na platnim spiskovima za obavljanje poslova za račun tih preduzeća pojavljuju ista imena I prezimena ljudi kao I iste firme koje su dobile poslove na "POŠTENIM TENDERIMA".
  • Max

    12.07.2014 10:14
    Уништимо Картагину
    Понављам,
    УКИНИМО ИНФОРМАТИКУ, то је само још једно партијско-пљачкашко предузеће од кога грађани Новог Сада имају само штету, поготово сада у ери е-банкинга...
  • Sanja

    11.07.2014 18:00
    Da li ste vi normalni?
    Ma daj, 12.000 finara dug za Informatiku, a tigne mi dug plus skoro 13.000 dinara za izvršitelja, i to svaki mesec, mada platim prethodni a ovde neko govori da to nije mesec za mesecom.
    Samo zato što nemam posao i novac moram da plaćam duplo račune?
    Ko ovde misli da ja volim da plaćam duplo račun Informatici?
    Laž je da Informatika daje na rate, jer sam bila tamo i odbili su me i to u dva navrata.

    Ovo je bolesna zemlja, u kojoj niko ne vodi računa o porodicama bez primanja.

    Radiš za 20.000 dinara a oni za par goodina podignu Informatiku sa 6.000 na 12.000 dinara, pa kako ja to da pratim, kada mi plata ne raste?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti