Isprobajte recikli danas na Štrandu

Promocija primarne selekcije otpada i reciklaže održaće se danas od 14 do 19 časova na Štrandu.
Promocija primarne selekcije otpada i reciklaže održaće se danas od 14 do 19 časova na Štrandu.

Posetioci Štranda će imati priliku da prvi put u Novom Sadu ispresuju limenke u mini teretani i isprobaju recikli - bicikl za presovanje limenki. Timovi promotera će razgovarati sa posetiocima o značaju reciklaže u zaštiti životne sredine, pokazivati proizvode koji nastaju procesom reciklaže i uputiti ih kako da pravilno odvajaju svoj otpad na Štrandu. Program se organizuje povodom Svetskog dana zaštite životne sredine.  

Ova akcija se realizuje u okviru kampanje "Za čistu plažu, Vašu ambalažu u reciklažu" koja će se sprovoditi tokom čitave kupališne sezone na Štrandu. Organizatori su JKP "Zelenilo" u saradnji sa kompanijama "Greentech", "Sekopak" i "Recan fondom" za reciklažu limenki.

  • 05.06.2015 08:39
    Recikli
    Ova naprava će možda doživeti septembar 2015.
    Možda.
  • kristina

    05.06.2015 08:05
    odgovor
    Ambalažni otpad sakupljen na Štrandu preuzima preduzeće za reciklažu plastike Greentech, tako da će sve što sakupi tokom letnje sezone zaista završiti u fabrikama za reciklažu.
  • Dzoni

    05.06.2015 07:21
    I onda dodje kamion cistoce i sve te odvojene materijale istrese u isti prostor pa na deponiju. Imao prilike da vidim to jos pre par godina na medicinskom faxu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti