Izbačena iz Karlovačke gimnazije zbog Instagrama

Učenica prvog razreda Karlovačke gimnazije izbačena iz škole jer je, navodno, na Instagramu postavila fotografije nekoliko profesora, koje su bile propraćene ružnim komentarima.

Učenica prvog razreda Karlovačke gimnazije izbačena iz škole jer je, navodno, na Instagramu postavila fotografije nekoliko profesora, koje su bile propraćene ružnim komentarima.

Posle nešto više od tri meseca pohađanja najstarije srpske gimnazije, ona je izbačena iz školske klupe, jer je, navodno, na "Instagramu" postavila fotografije nekoliko profesora, pišu Novosti.

Sada već bivša učenica, po onome što pričaju đaci Karlovačke gimnazije, sakupila je fotografije nekoliko prosvetara, ranije objavljenih na "Fejsbuku", a zatim ih je postavila na "Instagram". Fotografije pojedinih profesora, koje su, po nepotvrđenim informacijama "obrađene" u fotošopu, bile su propraćene uvredljivim komentarima.

U školi je zbog toga pokrenuta istraga i saznalo se da je sve, navodno, poteklo od učenice prvog razreda. Za učenike koji su u tome učestvovali tražena je kazna, pa je odlučeno da petnaestogodišnjakinja, označena kao glavni krivac, bude izbačena iz Gimnazije, dok se njih nekoliko, kako se priča među đacima, "provuklo" s ukorima i "jedinicom" iz vladanja.

Direktorka Karlovačke gimnazije Slavica Šokica u petak nije želela da razgovara o ovom incidentu sa novinarima. Gimnazijalci koji su videli sporne fotografije i komentare pre nego što su uklonjeni, smatraju da je izbacivanje učenice iz škole drakonska kazna, jer ona nije jedini krivac. - Ispod fotografija su bili navedene neke rečenice profesora koje su oni izgovorili na časovima, a koje su nama bile smešne - kaže jedna od učenica.

Psihološkinja iz Novog Sada Željka Kurjaki objašnjava da se korisnici, u komunikaciji posredstvom interneta, osećaju zaštićeni od posledica, pa to ponekad i nesvesno dovodi do toga da nekog zlostavljaju.

  • 21.12.2014 08:41
    ...
    Ta Sokica je kada sam ja bio djak u gimnaziji bila alkos i ponasala se nedolicno, tako da sumnjam u njenu kompetenciju da racionalno sagleda situaciju
  • KOmša

    15.12.2014 08:32
    zločin i kazna
    Devojčica je na "pogrešan" način prikazala istinu.
    Stoga je kriva ona, a ne oni koji su prikazani.
    To je klasičan sistem razlikovanja "prava" od "pravde".
    Tipično zataškavanje.
  • 1969

    14.12.2014 19:57
    prosveta
    Ne opravdavam ponašanje devojčice i ostale dece koja su učestvovala u ovoj priči. Ipak se pitam kakvo poštovanje profesori pokazuju prema deci? Mislim da se u ovom društvu izgubilo samopoštovanje a samim tim i poštovanje.Dobra komunikacija sa decom se uči,nisam primetila da je u našim školama tako. Deca se nazivaju raznim pogrdnim imenima, a svi znamo da deca uče po modelu.Kakav im model dajemo pitam se?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti