Izmešta se taksi stajalište kod Limanske pijace

Taksi stajalište u Gimnazijskoj ulici privremeno je ukinuto kako bi se izradila tehnička dokumentacija za rekonstrukciju Trga republike.
Taksi stajalište u Gimnazijskoj ulici privremeno je ukinuto kako bi se izradila tehnička dokumentacija za rekonstrukciju Trga republike.

Kako su rekli u Zavodu za izgradnju grada za "Dnevnik", nova lokacija za to stajalište biće određena nakon završetka radova na trgu.

Prema njihovim rečima, zbog nepropisnog zaustavljanja, parkiranja i ugrožavanja bezbednosti saobraćaja biće izmešteno i taksi stajalište u Puškinovoj ulici, kod Limanske pijace. U toku je izrada projekta za novo taksi stajalište, a njime će biti definisana i nova lokacija u neposrednoj blizini Limanske pijace.

Novosadski taksisti podržavaju odluku da se izmesti taksi stajalište iz Puškinove ulice, jer se zbog malog broja mesta svakodnevno stvara velika gužva i saobraćajni kolaps u njoj, ali ne veruju da će se taj posao uskoro završiti.

Predsednik taksi Udruženja "Vojvođani" Aleksandar Mandić ističe da bi novo stajalište trebalo da se uradi u blizini Limanske pijace, jer stanovnci ovog dela grada često koriste taksi prevoz.

"Nadam se da će na novom stajalištu biti veše mesta, jer je na sadašnjem ima svega pet taksi mesta i ne zadovoljava potrebe", rekao je Mandić.

Direktor "Crvenog taksija" Miodrag Grandić kaže da je najveći problem taksi delatnosti što grad izdaje veliki broj dozvola za taksiranje, a taksi stajališta je sve manje. "Ukinuto je stajalište u Gimnazijskoj ulici, pa sada na Podbari nema nijednog. Prinuđeni smo da se snalazimo i koristimo okolna stajališta najbliža tom delu grada, ali i tamo nedostaju mesta. U Gimnazijskoj ulici moglo je da stane i do 20 vozila, bila je gužva, ali se moglo normalno funkcionisati. Sada ne znamo ni kada će, ali ni da li će stajalište moći da koariste taksi vozila", kaže Grandić.

Taksisti su ogorčeni i  zato što im je onemogućeno da vozilom priđu pojedinim važnim objektima u gradu. Kako kažu, najapsurdnije je to što ne mogu da uđu u "potkovicu" kod Železničke stanice, pa su primorani da putnike ostave na parkingu. "Ne tražimo da u "potkovici" bude stajalište, nego samo da se taksi vozilima omogući bliži prilaz stanici, što je daleko komfornnije za putnike, koji po pravilu imaju prtljag. Neretko se dešava da majka sa dvoje male dece mora da izađe na parkingu i potom vuče kofere i decu do stanice, pošto taksi nema dozvolu da vozi do ulaza", objašnjava Mandić.

Taksisti ističu ni da rekonstrukcija stajališta u centru grada nije donela ništa dobro je je ranije na tom stajalištu bilo mesta i za 40 vozila, a sada ih jedva stane 20. Osim toga, zameraju i što na taksi stajalištima nema toaleta.

  • Petrovaradinac

    22.09.2014 10:41
    Ali
    Kakav drustveni talog ostavlja ovakve komentare . . .
  • wed

    22.09.2014 09:57
    e bas mi je drago, nabiju se i po stajalistu i po putu sa obe strane! ne moze covek da prodje od njih,kao da zivomo u indiji!
  • 22.09.2014 09:42
    taxista-
    @Realan

    nemas ti pojma! zamisli da ti vozim zenu ili majku sa dva puna teska kofera i da je ostavim ispred hotela novi sad! jel bi onda bili bahati i bezobrazni? ne znam kad si ti video da je neki taksista blokirao autobusku stanicu? mi tamo nikad ne stojimo, tamo stoje NELEGALNI LINISKI PREVOZNICI,koji putnike vuku za ruku da udju u kola.
    -ako ti zoves taxi na odredjenu adresu a ja ti stanem 200 metara dalje da ne pravio guzvu, da li je i to uredu? bolje da postujete nase vreme a ne da vas cekamo po 10 minuta ispred zgrade.

    hvala!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti