Jevrejska opština protestuje zbog ljotićevske izložbe

Jevrejska zajednica u Novom Sadu oštro je protestovala zbog ljotićevske izložbe o Zavodu za prinudno vaspitanje omladine, koja je otvorena do 9. februara u galeriji "Prometej".
Jevrejska zajednica u Novom Sadu oštro je protestovala zbog ljotićevske izložbe o Zavodu za prinudno vaspitanje omladine, koja je otvorena do 9. februara u galeriji "Prometej".

Kako za 021 kaže predsednik Jevrejske opštine Goran Levi, atmosfera koju stvara ovakva izložba slična je onoj iz vremena predratne Nemačke, kada je nacizam počinjao da se budi.

"Mi uvek reagujemo na ovakve provokacije, jer želimo da upozorimo da se na ovaj način i tridesetih godina prošlog veka u Nemačkoj započela ideologija nacizma, koja je dovela do ogromnog broja žrtava", navodi predsednik novosadske Jevrejske opštine.

Levi dodaje da izložba u kojoj se revidiraju nacistički zločini i promoviše netrpeljivost ne priliči multikulturalnom gradu poput Novog Sada.

Podsetimo, u galeriji "Prometej" otvorena je izložba "Ni koledž, ni tamnica", koja predstavlja logor za prevaspitavanje skojevaca u pozitivnom svetlu, kao obrazovnu ustanovu.

Niko od nadležnih iz novosadske vlasti još uvek nije reagovao povodom sporne izložbe u "Prometeju".

  • 07.02.2013 20:06
    "Новосађанин - Школа за преваспитавање антифа
    Данас нажалост нема таквих школа ."

    Zato sto ste izgubili rat.
    Valjda ces izvuci neku pouku iz te cinjenice.
  • Infantilko

    07.02.2013 20:02
    @Cpemau,
    "КРЕНУО ТРОМБ"

    A da vas pitam...a kada krece taj Tromb i sa koje stanice, vijuge kako vi to kazete? Je li to mentolna boles? Cuo sam za Hirosimku i Nagusaki kada je bacena atomska tromba. Ja sam cuo i za tromboid iz matematike, ali nikad nisam znao da izracunam njegovu povrsinu.
    Nesto se kao secam:

    P (povrsina) = mikro Cm * kvadrat² / mikro F (fiber - jedinica za merenje kvaliteta trenerki jel neke nisu orginal)

    Takode ima i zastava trombojka i trombocitati u krvi,
    ali kada ovaj vas tromb krece i odakle, evo bas sam se zbunio.Evo.
  • 07.02.2013 19:42
    Za pismonog
    Molim te potrazi "Sporazum Nedića i Mihailovića 1944."

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti