Jordanska princeza u Novom Sadu na prvenstvu u dresurnom jahanju

Predsednica Međunarodne konjičke federacije i jordanska princeza Haja bin al Husein danas je u Novom Sadu, a razlog njene posete je završnica prvog balkanskog šampionata u dresurnom jahanju.
Predsednica Međunarodne konjičke federacije i jordanska princeza Haja bin al Husein danas je u Novom Sadu, a razlog njene posete je završnica prvog balkanskog šampionata u dresurnom jahanju.

Nju je danas u Svečanoj sali Gradske kuće predstavio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, a prijemu su prisustvovali i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac. Prijemu je prisustvovao i ambasador Ujedinjenih arapskih Emirata u Srbiji Džuma Rašid al Daheri.

Princeza Haja bin al Husein pohvalila je organizaciju prvog balkanskog šampionata u dresuri konja, koja se održava ovog vikenda na Novosadskom sajmu, a najavila je uzbudljivu trku konja u sedam disciplina, što je i glavni događaj ovogodišnjeg šampionata.

- Osim što ćemo imati zadovoljstvo da pratimo trke, organizovane kako za najmlađe, tako i za najstarije učesnike u svim kategorijama, trke su ujedno i paraolimpijske, što garantuje jednakost za sve učesnike. Dresurno jahanje je sport koji se u našoj državi organizuje od 1968. godine i čast nam je da ovaj sport promovišemo i u Srbiji, kao i u regionu - rekla je princeza Jordana i izdvojila geografski položaj Srbije kao idealan potencijal za razvoj ovog specifičnog sporta.

Balkanski šampionat u dresurnom jahanju predstaviće oko 40 takmičara iz Bugarske, Rumunije, Grčke, Hrvatske i Srbije, a mesto održavanja je arena na Manježu Novosadskog sajma. Za potrebe ovog šampionata, uređena su dva dresurna terena za zagrevanje, postavljena je peskovita podloga, a sređene su i tribine.

  • Walter

    30.06.2014 07:54
    Lepo
    Bravo za Svilara! Još jedna lepa manifestacija u organizaciji grada i Veća za sport. Pedja samo tako nastavi, pusti prazne priče i stranačka prepucavanja. Ti donosiš pozitivan imidž našem Novom Sadu.
  • Ajvan

    29.06.2014 20:25
    Vučević dobar domaćin kao i uvek.
  • 29.06.2014 15:47
    Ima kratke noge, ali ne bih joj oprostio.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti