Još 12 bivših radnika Informatike dobilo rešenja o vraćanju na posao

Sindikat zaposlenih u JKP "Informatika" saopštio je da je 12 otpuštenih radnika dobilo rešenje inspekcije rada o vraćanju na posao do okončanja sudskog spora.
Sindikat zaposlenih u JKP "Informatika" saopštio je da je 12 otpuštenih radnika dobilo rešenje inspekcije rada o vraćanju na posao do okončanja sudskog spora.

"Rukovodstvo Informatike se kod prethodnih četvoro naših kolega, koji su ranije dobili ovo rešenje, oglušilo o ovo zvanično doneto rešenje Inspektora rada. Da li će rukovodstvo Informatike opet pogaziti sistem i zakone ove države, ili će im neko konačno stati na put", naveo je sindikat.

U saopštenju se podseća da je predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić nedavno javno obećao da će taj slučaj biti rešen za 15 dana, odnosno do petka, 12. juna. "Od tog obećanja nismo održavali protest na Trgu slobode, niti smo išli u protestne šetnje. Od tog obećanja odbrojavamo dane i nadamo se da je nekom u ovoj državi zaista stalo do države", piše u saopštenju.

Sindikat je optužio i rukovodstvo preduzeća, koje je na to mesto predložila Treća Srbija, da je za vreme svog mandata zaposlilo više desetina svojih aktivista. "Istina je da se određeni broj tih aktivista ne pojavljuje ili skoro ne pojavljuje na poslu, a uredno dobija platu. Istina je da su 16 svojih aktivista zaposlili dva meseca pre uručivanja otkaza starim radnicima. Istina je da su otpustili četiri elektroinženjera, a zaposlili automehaničara i autolimara. Istina je da su otpustili ženu čije je dete dva meseca pre toga imalo izliv krvi na mozak i bila na bolovanju", tvrde u sindikatu.

  • 10.06.2015 15:07
    Bilo bi u redu
    da se obelodani i ime tog inspektora, da znamo ko se još drži zakona u ovoj zemlji.
  • Zloheb

    10.06.2015 09:11
    Podrška za NN predlog
    Mislim da bi bilo vrlo korisno pokrenuti inicijativu za ukidanje JKP Inormatika.
    Sve i da se ta inicijativa ne realizuje odmah, naterala bi:
    - vlast da razmisli čemu zapravo to preduzeće služi.
    - poslovodstvo preduzeća da pokuša da objasni svrhu sopstvenog postojanja.
    - građane koji su osnovali to preduzeće (preko svojih ovlašćenih predstavnika/odbornika u Skupštini) da razmisle da li im takvo preduzeće treba, ili bi radije da dobijaju račune direktno od Čistoće, Toplane, Vodovoda...

    Od preduzeća koje je zamišljeno kao servis (i banka) za gradske komunalne službe, napravili su finansijskog monstruma koji nekoliko stotina miliona dinara godišnje (a x 100.000.000,00) plati izvršitenjima, advokatima, osiguravajućim kućama... (zapravo građani plate, poslovodstvo samo ugovori posao sa dobavljačima, na obostrano zadovoljstvo... i prebaci pare)...
  • Svaka

    10.06.2015 08:24
    podrška
    Podrška za pravdu i Zakon da se ljudi vrate na posao, a kad se to desi i Treća Srbija napusti Informatiku, molio bih zaposlene u Informatici da obelodane sve lopovluke, malverzacije i otimačinu Treće Srbije u ovom preduzeću, naravno ukoliko ne bude reagovala policija, budžetski inspektori i tužilaštvo.

    Samo mali deo smo videli u izveštaju Državne revizorske komisije i šta se desilo, nikom ništa, tako da jedino možemo da se oslonimo na poštene ljude koji su zaposleni u Informatici.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti