Još jedan protest zbog otpuštenih radnika Informatike

Stotinak radnika i građana protestovalo je ponovo danas u centru Novog Sada zbog nedavnog otpuštanja 19 radnika JKP "Informatika".
Stotinak radnika i građana protestovalo je ponovo danas u centru Novog Sada zbog nedavnog otpuštanja 19 radnika JKP "Informatika".

Predstavnici Samostalnog sindikata komunalaca su ponovili da smatraju da su radnici otpušteni suprotno zakonu i traže da se vrate na posao.

Sindikalci, kao i radnici su ponovili niz optužbi na loš rad trenutne uprave Informatike, navodeći između ostalog da ne rade u interesu grada koji je osnivač preduzeća.

Govornici su rekli da ovi protesti nemaju političku konotaciju i zatražili su od svih predstavnika političkih stranaka, kako na vlasti, tako i u opoziciji da ih ne koriste u svojim dnevno-političkim borbama, dodajući da su se okupili isključivo zbog radnika.

Predstavnici sindikata su saopštili da je o situaciji koja je nastala nakon otpuštanja 19 radnika informisan i premijer Aleksandar Vučić pošto je sa njim o tome razgovarao predsednik Samostalnog sindikata Ljubisav Orbović.

Oni su poručili  i da će nastaviti sa protestima dok se radnici ne vrate na posao. Nov skup zakazali su za narednu sredu u 15:30 časova.

Tokom protesta okupljeni su pokazivali crvene kartone, a prolaznicima je deljenja kafa "koja nije otrovna", čime su organizatori protesta aludirali na napise pojedinih medija o tome kako je gradski odbornik i jedan od direktora Informatike, Aleksandar Đurđev, optužio kelnera u Skupštini grada da je služio zatrovanu kafu.

Treća Srbija, čiji članovi su na rukovodećim mestima u Informatici, ranije je saopštila da je crveni karton koji su nosili okupljeni "obeležje nove revolucije koja nam se sprema" i da iza svega stoji organizacija CANVAS Srđe Popovića koja iza sebe ima već nekoliko sličnih revolucija. "U Srbiji 2000. je to bio simbol stisnute pesnice, u Gruziji 2003. simbol je bila ruža, u Ukrajini 2004. narandžasta boja, a odgovor na pitanje da li je crveni karton obeležje nove revolucije koja nam se sprema dobićemo vrlo brzo".

  • mako

    03.04.2015 21:31
    još jedan protest
    i neka, treba još
  • 03.04.2015 20:32
    kao da je ovo prvi put da se proglasavaju tehnoloski viskovi,na stotine je njih dobilo otkaz u industrijskoj zoni pa niko nije strajkovo niti su mediji puno pisali o tome.
  • Marko

    03.04.2015 19:11
    crveni karton
    AKO je do crvenog kartona ovom ili ovima koji su na vlasti jeste veliki crveni karton

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.