Kako je predsednik skupštine stanara sazidao tri stana na zgradi

Kuća na zgradi, divlji objekat delom izgrađen na kosom krovu u Ulici vojvode Mišića 30, na kraju će biti legalizovana.
Kuća na zgradi, divlji objekat delom izgrađen na kosom krovu u Ulici vojvode Mišića 30, na kraju će biti legalizovana.

Iako je investitor ovde nelegalno sazidao tri stana od ukupno 170 kvadrata, neće snositi sankcije zbog toga, pišu 24 sata.

Naime, nakon što im je inspekcija 2007. godine zabranila gradnju, oni su uspeli da ishoduju dozvolu za pretvaranje tavana u stambeni prostor i prijave početak radova na proširenju stana. To što su proširenje pretvorili u izgradnju tri stana neće biti sankcionisano jer ih zakon iz 2003. godine, po kojem je vođen njihov slučaj, uopšte ne primorava da zatraže građevinsku dozvolu sve do kraja gradnje. U međuvremenu, naruku im je išao i novi Zakon o izgradnji, koji im je omogućio da bez dozvole zatraže upis vlasništva nad 170 kvadrata u strogom centru.

Interensantno je da je investitor u vreme kada je započeo neobičnu gradnju bio predsednik skupštine stanara. Stanove koje je sazidao na krovu zgrade predstavio je kao "pripajanje potkrovlja", "proširenje stana" i "adaptaciju zajedničkih prostorija u stambene".

  • Bole

    30.04.2014 16:23
    @Annimus-Heroj iz feketica
    Igra se kolaricu panicu .Skuplja ruke u Piramidu i dramaticnim glasom nam najavljuje teske i bolne promene.ON bi hteo da vlada!
  • Banana država

    30.04.2014 15:49
    ...
    Šta se u novosadskom Katastru upisuje ukoliko platite malo više u privatne džepove ne bi verovali. Sve ide preko lokalaca, namiruje se i jedna od direktorica u BG, a koja je iz NS. Da ne pominjem da ceo grad zna kome tamo treba dati mito i niko ne hapsi te ljude već i dalje rade bez problema.
  • 30.04.2014 11:31
    Gde je sad heroj iz smetova Feketica???
    Isto postoji i u Futoskoj ulici, preko puta elektrotehnicke skole.
    Bespravna gradnja na staroj zgradi koja ne moze to da izdrzi, zgrada samo sto se nije urusila, proces na sudu se razvlaci vec vise od decenije i nikom nista...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti