021 Twitter Posetite naš Facebook! RSS
Radio 021
6
Vesti • 07:26 > 07:32 19. 04. 2012. | agencije

Kapetanija piše prijave zbog ometanja saobraćaja

Radnici "Dunav grupe agregati" prekinuli su štrajk nakon što su sa rukovodstvom firme potpisali sporazum o isplati dela zaostalih zarada.

 

Blokada-Dunava

Sporazum obavezuje rukovodstvo da radnicima do sutra isplati minimalne zarade za prva tri meseca ove godine i drugi deo oktobarske plate, kao i da uplate sve doprinose i zdravstveno osiguranje, rekao je predstavnik radnika Milivoje Šujdović.

U sporazumu stoji i garancija da vlasnik "Dunav grupe agregati" Dušan Borovica neće podneti  prijave protiv zaposlenih koji su štrajkovali i blokirali Dunav, ali iz Kapetanije Novi Sad najavljuju da će podneti prekršajne prijave protiv 15 radnika zbog ometanja rečnog saobraćaja.

Do sutra bi trebalo da se postigne dogovor i o isplati preostalih zarada iz 2011. godine, kao i hranarina koje radnicima nisu isplaćene. Sporazum je potpisao i pokrajinski sekretar za rad i zapošljavanje Miroslav Vasin kao predstavnik Vlade Vojvodine koja je garant da će se sporazum realizovati.

Podsećamo da je oko 470 radnika koji su štrajkovali, prošle nedelje radikalizovalo protest blokadom Dunava, koja je trajala dva dana, zbog čega je oko 20 stranih teretnih brodova bilo usidreno kod Novog Sada.

 

» PODELI OVU VEST SA DRUGIMA
» Komentari (4)
 • mile V*  - tužba
  Joker,slažem se.Ali,ajde ovako.Da su SVI oštećeni odmah,što znači,u isto vreme podneli tužbe i ovde i TAMO uz obrazloženje koje si Ti naveo i kao razlog naveli da ne veruju u objektivnos i pravdu domaćih sudova onda bi priča bila sasvim drugačija.Zamisli koja bi frka nastala.
 • sale novosadjanin  - ako ih ova
  tajkunska drza kazni,odmah kazne predati borovici da to regulise i novi strajk !
  neka proda helikopter i auto !!!!
 • Joker
  Najbolje bi bilo da moze odmah da se zali sudu u Strazburu, ali ne moze... moraju se prvo redom iskoristiti svi pravni lekovi koji postoje u Republici Srbiji, a tek se onda moze obratiti sudu u Strazburu. Ukoliko ne bi pratili redosled pravnog leka, sud u Strazburu bi nas pitao a sto niste uradili to i to kad ste mogli itd...

  ukratko> do Strazbura, tj. do dobijanja sanse pred Strazburom radnike ceka jedna dug, mukotrpan, i politicki namesten postupak iz kojeg se tesko izlazi normalan...
 • mile V*  - tužba
  Moj savet.Odmah žalba sudu u Strazburu.
Dodaj komentar
Vaši podaci:
Komentar:
Pročitajte pre slanja komentara:
Komentari kojima nam skrećete pažnju na propuste neće biti objavljeni. Trudićemo se da grešku ispravimo.
Komentari koji se odnose na uređivačku politiku neće biti objavljeni.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti objavljeni.
Molimo Vas da se prilikom pisanja pridržavate pravopisnih pravila.
Molimo Vas da se prilikom ostavljanja komentara koncentrišete na temu. Broj karaktera je ograničen i više nego dovoljan.

PAŽNJA:
Komentari koji sadrže pretnju, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.
Nemamo nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje ili skraćivanje.
Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije ovog portala.

Anti-spam zaštita
U prazno polje unesite anti-spam kod koji vidite na slici. Ukoliko ne možete da ga pročitate kliknite na sliku da vam se prikaže novi kod.

Najnovije

test

» Poslednja 24 sata

» U poslednjih 48h

» Anketa

Zabranili biste mirne savesti?