Karlovačka ostaje pri stavu da je učenica izbačena

Nastavničko veće Karlovačke gimnazije saopštilo je da ostaje pri svojoj odluci od 9. decembra da isključi učenicu zbog neprimerenih komentara.

Nastavničko veće Karlovačke gimnazije saopštilo je da ostaje pri svojoj odluci od 9. decembra da isključi učenicu koja je na društvenim mrežama iznosila neprimerene komentare upućene profesorima i rukovodstvu škole.

 

Kako je saopšteno, procenjeno je da se radi o povredi sa teškim, štetnim posledicama po profesore, direktora i samu instituciju Karlovačke gimnazije.

Navodi se da Nastavničko veće jednoglasno zauzima stav da je inspekcijski nadzor vršen neobjektivno i maliciozno. Zvaničan odgovor Prosvetne inspekcije očekuje se u ponedeljak. "Nastavničko veće ovim izjašnjavanjem želi samo da zaštiti ugled najstarije srpske gimnazije koja deo svoje bogate tradicije duguje prijateljskim odnosima između roditelja, učenika i profesora. Ukoliko dođe do drakonskih mera koje je najavila Prosvetna inspekcija, odnosno do razrešenja Školskog odbora i direktora Gimnazije, Nastavničko veće će u tom slučaju obustaviti svoj rad", kaže za Biljana Letić, profesorica Karlovačke gimnazije.

Prosvetna inspekcija Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje naložila je mere Karlovačkoj gimnaziji kojima se praktično poništava odluka o isključenju učenice prvog razreda H.F. iz škole, a rok za sprovođenje te mere je izrekao 21. januara.

O isključenju H.F. iz gimnazije u javnosti se dosta polemisalo. Najčešće je izrečena sankcija ocenjivana kao preoštra za delo koje je devojčica počinila, tim pre što se sama javila da je to učinila i izvinila se direktorki.

U zapisniku pokrajinske inspekcije navodi se da "postoje propusti u primeni Pravilnika o protokolu postupanja u ustanovi u odgovoru na nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje, odnosno u postupku procesuiranja sumnje na slučaj elektronskog nasilja učenika nad direktorom i jednim brojem nastavnika", kao i da tokom vaspitno-disciplinskog postupka nisu razmatrane olakšavajuće okolnosti, poput uzrasta deteta, njegovog ponašanja pre i posle događaja, primernog vladanja, visokih školskih postignuća, prihvatanja odgovornosti i kajanja.

O tom slučaju mišljenje je dao i pokrajinski ombudsman, koji podseća na obavezu škole propisnu zakonom da s učenikom koji na bilo koji način povredi obaveze, pojača vaspitni rad i da nijedna mera ne može biti izrečena ukoliko nisu preduzete prethodne neophodne aktivnosti.

  • smiljka

    25.02.2015 22:20
    nedopustivo
    Mislim da je direktorka gimnazije paranoicna
    Zna se da je ona p[ostavljena po partiskoj liniki pa sad eto ucenicu brani vezaq njenih roditelja
    Nazalost kako nas djaci vide trebalo bi da nas interesuje .
    Tu gimnaziju sam i ja svojevremeno zavrsila i nas prof. geografije Jovancic svaleriso se sa prof biologije , al mi smo imali skolski casolis i nama su dozvoljavali da se u tom casobisu salimo na racun profesora i vidite profesoru gegrafije nije smetala nasa vidjenja stvari.A sta je sad sa profesorima noseoreol na glavi ????
  • Dzoni

    05.02.2015 18:06
    Gimnazija
    Jebala vas gimnazija,svi vicu gimnaziaj je prava skola...Pola njih nezavrsi fakultet i tad su nistarija.
  • Osman

    04.02.2015 22:36
    hah
    A najsmesniji su mi ovi navijaci za Jovinu gimnaziju (uz sve postovanje iste)..hahah pa ne bi ona mnogo bolje prosla ni tamo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti