Kliničkom centru zabranjeno da naplaćuje analize

Zdravstvena inspekcija zabranila je Kliničkom centru Vojvodine da naplaćuje laboratorijske nalaze pacijentima koji kod njih dolaze iz drugih ustanova.
Zdravstvena inspekcija zabranila je Kliničkom centru Vojvodine da naplaćuje laboratorijske nalaze pacijentima koji kod njih dolaze iz drugih ustanova.

Inspektori su u bolnicu došli nakon prijave Novosađanke Milice Vasin, kojoj su u ovoj ustanovi tražili da analize plati sedam hiljada dinara iako je imala uput od doktora, piše "Blic". Inspekcija nije odredila nikakvu kaznu ili sankciju za naplaćivanje nalaza.

Klinički centar je pre nedelju dana odlučio da će laboratorijske nalaze moći da dobiju njihovi pacijenti, dok će ostale pacijente vraćati, ali nikome neće naplaćivati analizu. Sa uputom u Kliničkom primaju samo trudnice, dobrovoljne davaoce krvi i druge iz povlašćenih kategorija. Zbog toga, pacijenti koji nemaju novca za privatne lekare, mole doktore Doma zdravlja da im na uputima upišu šifru da su davaoci krvi.

  • Gaga

    16.12.2010 16:13
    Nije to samo tako "..mole doktore Doma zdravlja da im na uputima upišu šifru da su davaoci krvi.". To se proverava prilaganjem knjižicom DDK uz uput naravno.
    No, definitivno nije u redu. Neka naša država odluči-hoće li mi skidati sa LD za zdravstveno osiguranje ili ne? Ukoliko mi skida, želim da koristim usluge zdravstva u potpusnosti. Ukoliko mi se ne skida sa LD taj deo, ja ću sama plaćati troškove svog lečenja tim parama koji mi ostaju na računu i birati kome ću i koliko plaćati. Zar nije logično?
  • milojko

    16.12.2010 12:15
    dokle?
    Dokle više bezakonja u Novom Sadu a da niko ne odgovara?Hoćemo li opet da ređamo šta sve ne valja u ovom gradu?Nadležni,svaki za svoj resor,mrdnite malo,uradite da ovaj grad opet bude za ponos a ne za sramotu!
  • Mire

    16.12.2010 09:52
    Zlikovci u belom
    A ZASTO ONDA MI DA FINANSIRAMO KLINICKI CENTAR? NEKA IH FINANSIRAJU POVLASTENI!!!
    U GRCKOJ BI ZA OVO NAROD DOSAO DA IH PITA DA LI TO OZBILJNO MISLE.
    DO GOD SEDITE KOD KUCA U PAPUCAMA I CEKATE NA DRUGOG DA VAM RESI PROBLEME NECE SE NISTA PROMENITI.
    SVAKA CAST GOSPODJI VASIN i HVALA JOJ STO JE SKRENULA PAZNJU NA OVAJ PROBLEM.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti