Konkurs za direktora Radosnog detinjstva

Upravni odbor Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo" raspisao je danas javni konkurs za izbor direktora ove ustanove.
Upravni odbor Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo" raspisao je danas javni konkurs za izbor direktora ove ustanove.

U oglasu koji je objavljen u štampi navodi se da je konkurs otvoren 15 dana.

Za direktora mogu konkurisati osobe, koje sem ispunjavanja redovnih uslova za rad u državnoj službi (neosuđivan, državljanin Srbije i drugo) moraju imati visoko obrazovanje predviđeno za ovaj posao u skladu sa Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, mora da ispunjava uslove iz Zakona za vaspitača ili stručnog saradnika, položen ispit za direktora Ustanove, te pet ili 10 godina rada u ustanovi ovog tipa, zavisno od zanimanja. U napomeni konkursa se navodi i da će se potpunom prijavom smatrati prijava koja ne sadrži dozvolu za rad, obuku i položen ispit za direktora Ustanove.

U konkursu se ne navodi u kom roku će Upravni odbor doneti odluku u izboru, nego samo da će to biti u skladu sa zakonskim rokovima.

Podsetimo da je Radosno detinjstvo ostalo bez direktora proletos prilikom promene nekoliko resora između stranaka vladajuće koalicije, kada je SNS pripalo više direktorskih pozicija u gradu. Mada se direktori biraju na konkursu, uvek je dolazio neko iz stranaka na vlasti, tako da se i sada očekuje da će na ovo mesto u predškolskoj ustanovi doći neko od naprednjaka. Prethodni direktor je bio Marko Grgurević iz DSS.

  • 30.11.2014 21:56
    za baba vangu i vecu vesticu
    izgleda da ni baba vanga a ni veca vestica ne gledaju u dobre karte, pasulj ili sta vec bacaju u dokolici svojih praznjikavih zivota!
    cini mi se da ce morati malo na usavrsavanje svojih vestina...
    pa evo cisto da ne budu neinformisane / da je navedena osoba u njihovim pisanijama kuma doticnih morali bi to kumstvo obaviti u periodu ameba s obzirom na razliku u godinama... i drugo - koliko vidim i cujem nije se cak ni prijavila na taj vas konkurs za direktora!
    vezbajte sa novim rekvizitima za gatanje drage moje vidovite/ne vidovite baba vange i vestice!!!
    Bavite se nasom decom, to vam je posao...mozda od njih nesto naucite...
  • 10.11.2014 19:35
    ...samo neka dodje do promene, kao sto su pisali ranije...
  • Veca vestica

    07.11.2014 07:09
    @Liman3
    Baba Vanga samo da dodam, gospodja M, je i kuma gradskom ocu...tja

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti