Kovilj dobio prečistač otpadnih voda

Kovilj je dobio prečistač otpadnih voda.
Kovilj je dobio prečistač otpadnih voda.

Prečistač se nalazi zapadno od centra Kovilja, na udaljenosti od oko 700 metara od samog naselja. Izgradnjom se stvaraju tehnički preduslovi za puštanje novizgrađene kanalizacione mreže u redovan rad.

Dovođenjem novoizgrađene kanalizacione mreže u funkcionalno stanje stvoriće se uslovi za bolji, ekološki ispravniji i kvalitetniji život stanovnika tog naselja. U septembru, najkasnije oktobru bi trebalo da počne priključivanje domaćinstava na kanalizacionu mrežu.

Radovi na izgradnji prečistača izvođeni su u dve faze, izvodilo ih je GP "Graditelj NS" DOO, ugovorena vrednost radova u prvoj fazi je 55 miliona dinara, a u drugoj fazi 136 miliona dinara. U Kovilju je u ranijem periodu izgrađeno 46 kilometara mreže sekundarne kanalizacije, i devet crpnih stanica, čime je omogućeno da problem odvođenja otpadnih voda bude rešen u celom naselju.

Paralelno sa ovim "Zavod za izgradnju grada" radi prečistače i u Stepanovićevu i Rumenci.

  • s

    25.05.2015 11:59
    s
    Dovođenjem novoizgrađene kanalizacione mreže u funkcionalno stanje stvoriće se uslovi za bolji, ekološki ispravniji i kvalitetniji život stanovnika tog naselja a uskoro i stanovnicima Stepanovićeva i Rumenke!
  • 25.05.2015 09:13
    Sta vredi kanalizacija i precistac,kad se kovilj davi u fekalijama.Sve sto je izgradjeno sluzi naprednjacima za slikanje.Obilne kise su najavili do petka,pa neka Koviljcani pripreme camce i vesla.Srecno
  • kikica

    23.05.2015 16:54
    @Anonimus Slažem se sa tobom. Grad treba da vodi računa i o mestima gde nisu komunalno opremljeni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti