LSV traži izbacivanje Treće Srbije iz gradske vlasti

Liga socijaldemokrata Vojvodine zatražila je danas od Srpske napredne stranke da konačno iz vladajuće koalicije izbaci interesnu grupu za koju tvrdi da "odavno ne postoji, niti je ikada i postojao opravdan razlog zbog kojeg učestvuju u gradskoj vlasti".
Liga socijaldemokrata Vojvodine zatražila je danas od Srpske napredne stranke da konačno iz vladajuće koalicije izbaci Treću Srbiju za koju tvrde da "odavno ne postoji, niti je ikada i postojao opravdan razlog zbog kojeg učestvuju u gradskoj vlasti".

Ligaši podsećaju da ova gradska vlast ulazi u četvrtu godinu i da se "sve to vreme oglušuje o apele da Trećoj Srbiji oduzme sve finansijske i druge poluge vlasti i zaustavi razaranje svega u šta su građani decenijama ulagali".

"Ćutke im se tolerisalo što razbijaju inventar gradskih preduzeća i lupaju službene automobile. Praštalo im se što otpuštaju stručne radnike, vređaju novinare, maltretiraju konobare i ruže grad ispisujući grafite po fasadama", navode ligaši i dodaju da se na sajtu Treće Srbije i dalje kao zamenik predsednika vodi Andrej Fajgelj, bivši direktor Kulturnog centra koji je bio priveden na razgovor u policiju jer je pozivao na rušenje ustavnog poretka. LSV dodaje da je taj čovek, koji je zabranjivao izložbe, pre nekoliko dana pozivao i na oružje i da novosadski naprednjaci sada treba da odluče da li će ponovo tolerisati napad na račun svog predsednika Aleksandra Vučića.

LSV podseća da Treća Srbija nije prvi koalicioni partner SNS u Novom Sadu koji je u sukobu sa zakonom. "Podsetimo da su svedoci već na sudu potvrdili da su čelnici Pokreta "Dinara Drina Dunav" (misli se na Tomislava Bokana) kupovali glasove na izborima. To je isti onaj "pokret" čijem predsedniku je eksplodirala bomba pod automobilom, koji krčmi gradsku imovinu i zbog čijeg procenta na plate su zaposleni u Vodovodu pisali predsedniku države. I dok su im već dvoje koalicionih partnera pred sudom, treći je registrovao po pet nevladinih organizacija (misli se na SPO i Vladmira Jelića) na istu adresu i bezbrižno izvlači novac sa gradskih konkursa od zaštite životne sredine do socijalne zaštite", kažu u LSV.

  • @Vlada

    24.11.2015 13:54
    hahahah
    jeste doktorirala je, ali u kradji, i u tome su najstrucniji
  • Vlada

    24.11.2015 10:04
    Apsolutna podrška. Uz sve svoje mane, LSV je za ove, i tu mislim na sve u gradskoj vlasti, doktorirala vođenje grada.
  • zloheb

    24.11.2015 07:43
    Zanimljivo
    SPO je deo gradske vlasti samo zato što je LSV pustio njihove odborničke kandidate na njihovu listu.
    LSV je bila nekoliko meseci (dok ih nisu izbacili) u koaliciji sa Bokanom. Tada im nije smetao. Pošto su ih izbacili iz vlasti sad im kao nešto smeta...
    Ipak, Čanak je ozbiljan iluzionista i ne sumnjam da će ponovo, zamenom teza tamburanjem, obrlatiti ljude da glasaju za LSV kako bi nastavio da uživa u tekovinama ''političke borbe'' kao i prethodnih 20+ godina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti