Loši materijali pretnja za bezbednost stanara

Zgrada u Ulici Petra Drapšina, izgorela greškom stanara prošle nedelje, imala je krov od lako zapaljivog materijala, a investitor koji ga je upotrebio je kasnije otišao u stečaj.
Zgrada u Ulici Petra Drapšina, izgorela greškom stanara prošle nedelje, imala je krov od lako zapaljivog materijala, a investitor koji ga je upotrebio je kasnije otišao u stečaj.

Divlja gradnja stanova od jeftinih materijala radi ostvarivanja lakog i brzog profita glavni je uzrok problema koji imaju stanari stotina zgrada u Novom Sadu.

Vatrogasci su proteklih godina nailazili na dosta slučajeva u kojima se požari veoma brzo šire jer su u izgradnji korišćeni materijali koji ne ispunjavaju standarde protivpožarne zaštite.

U građevinskoj inspekciji kažu za "Blic" da više organa radi kontrolu prilikom gradnje, kao i to da sada ima manji broj investitora u gradu, a samim tim i manje propusta u izgradnji.

  • podbarac

    20.02.2012 21:14
    svašta
    Svaka DRVENA krovna konstrukcija je od lako zapaljivog materijala.Obaveza izvodjača je da da tu konstrukciju premaze protiv pozarnom tečnošću,a nadzornog organa i komisije za tehnički prijem objekta da to prekontroliše.Ali niko nemoze da te zaštiti od bolida koji sa otvorenim plamenom prilaze krovnom pokrivaču TEGOLI koji je lako zapaljiv

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti