Manjak pojedinih lekova zbog tenderskih procedura

U Apoteci "Novi Sad" trenutno nema pojedinih lekova namenjenih lečenju dijabetesa, povišenog krvnog pritiska, depresije i epilepsije, ali u toj ustanovi kažu da će se stanje stabilizovati do kraja sledeće sedmice.
U Apoteci "Novi Sad" trenutno nema pojedinih lekova namenjenih lečenju dijabetesa, povišenog krvnog pritiska, depresije i epilepsije, ali u toj ustanovi kažu da će se stanje stabilizovati do kraja sledeće sedmice.

Do nestašice lekova došlo je jer se odužio proces javne nabavke, ali i zbog komplikovane zakonske regulative, kažu u Apoteci "Novi Sad".

"Što se tiče snabdevenosti apoteka očekujemo potpunu stabilizaciju do kraja sledeće nedelje. Proces javne nabavke se završava, ugovori se potpisuju, počinje distribucija lekova ka svim organizacionim jedinicama", rekla je Vlatka Farkaš iz ove apoteke i dodala da je spisak lekova kojih trenutno nema dostavljen Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje.

Sa tvrdnjom da rešenje problema u vezi sa nestašicom lekova leži" u izmeni zakonske regulative slažu se i u resornom ministarstvu. "Iz skupštinske procedure je vraćen na doradu i Zakon o osiguranju i Zakon o zdravstvenoj zaštiti, tako da ćemo kroz izmene i dopune ova dva zakona rešiti taj problem", rekao je državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Berislav Vekić.

  • Tupamaros

    22.06.2014 05:50
    Korupcija ili prevara ?
    Ako si Lekar,kao što si napisao,onda te privatne apoteke plaćaju da to isto pričaš pacijentima. Ako nisi, onda si vlasnik privatne apoteke, koje inače ne moraju da nabavljaju putem tendera, a svakako pričaš neistinu jer NESTAŠICE POJEDINIH LEKOVA IMA ČAK I U PRIVATNIM APOTEKAMA ! Raspitaj se malo bolje.
  • jova limanac

    22.06.2014 01:37
    To što je tender propao šest puta zaredom govori da neko namerno opstruiše rad, najverovatnije predstoji privatizacija državnih apotekarskih ustanova pa se obara cena...
  • lekar

    21.06.2014 17:24
    lekova ima
    Svih lekova ima na recept u privatnim apotekama koje su sklopile ugovor sa fondoma, tako da do sada niko od pacijenata nije ostao bez neophodne terapije. Nema nestasice.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti