Manji porez na imovinu u Novom Sadu

Skupština grada je donela rešenje da se promeni deo odluke o određivanju zona za naplatu poreza za imovinu za 2015.godinu.
Skupština grada je donela rešenje da se promeni deo odluke o određivanju zona za naplatu poreza za imovinu za 2015.godinu.

Kako je precizirao član gradskog veća zadužen za finansije Dejan Mandić, odlukom su Petrovradin i Sremska Kamenica iz zone II prebačeni u zonu III, a pojedina prigradska naselja iz zone III u zonu IV. Takođe, delovi Telepa su iz zone III prešli u zonu II. Mandić kaže da su ove izmene donete na osnovu žalbi građana i novih procena u poreskoj upravi.

- Odlukom se uglavnom menja III zona, presvega sremska strana. Pojedina mesta prelaze iz II u III zonu, a neka naselja iz III prelaze u IV zonu - kaže Mandić, dodajući da će ovo dovesti do smanjenja iznosa poreza delu građana.

Takođe, Gradsko veće je donelo odluku o prosečnoj ceni kvadrata za svaku zonu za 2015. godinu.

Cene nisu znatnije promenjene, samo je II i III zona povećana za nekoliko stotina dinara.

  • anonimus*

    03.12.2014 18:29
    prosek proseka
    Prosečna cena u zoni u kojoj nije bilo najmanje tri prometa (u daljem tekstu: zona u kojoj nije bilo prometa) odgovarajućih nepokretnosti u periodu iz stava 5. ovog člana, za te nepokretnosti utvrđuje se na osnovu proseka prosečnih cena ostvarenih u granicnim zonama u kojima je u tom periodu bilo najmanje tri prometa za odredjenu vrstu nepokretnosti. Granicne zone su sve zone cije se teritorije granice sa zonom u kojoj nije bilo prometa bez obzira kojoj jedinici lokalne samouprave pripadaju.Ako ni u granicnim zonama nije bilo prometa tada osnovicu poreza na imovinu odgovarajuce nepokretnosti cini osnovica poreza na imovinu te nepokretnosti za tekucu godinu.
    Ako neko citira odredbe Zakona da bi svima bilo jasno ako ne zna da cita neka bar prepise zakonsku odredbu a ne da zbunjuje gradjane
  • Marija

    03.12.2014 15:32
    Kamenica nema šanse da bude II zona, a o Čardaku, Paragovu .... da ne govorim. Zinuli ste na Tatarsko brdo, kao da su tu sve sami tajkuni. Moj parketar je tu sagradio kuću zahvaljujući svom napornom radu. Ni veličina kuće nije neki pokazatelj da u njoj žive lovatori.
  • 03.12.2014 14:40
    Primer iz 1. zone
    Ulica M.Gorkog - smrad iz obližnjeg kanalizacionog kolektora se širi i nadire u stanove veći deo godine, pa je luftanje luksuz; kolovoz u ulici nije obnavljan više od 30 godina, a saobraćaj je velik, pa se zgrade svakodnevno tresu prilikom prolaska autobusa preko rupa, naravno pri tome se i oštećuju, polako ali sigurno, ali ko mari, neko mora i da snosi žrtve urbanizacije, misle nadležni. Umesto parkinga, utabana i svrdnuta zemlja, odnosno blato, zavisno od meteoroloških prilika; zelene površine se ne obnavljaju, drveće, čuvene lipe, se progresivno suše, zbog aerozagađenja. U ulicama u blizini je druga priča - mirno, bez kanalizacionog smrada, bez buke autobusa, ali, veličina poreza nam je ista. Nadležni misle - baš nas briga, to je prva zona i kvit.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti