Medicinska sestra preti da će se zapaliti

Medicinska sestra sa Instituta za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici Tatjana Kedić preti da će započeti štrajk glađu i zapaliti se benzinom ispred zgrade Vlade Vojvodine.
Medicinska sestra sa Instituta za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici Tatjana Kedić preti da će započeti štrajk glađu i zapaliti se benzinom ispred zgrade Vlade Vojvodine. Traži da je neko zaštiti od mobinga za koji optužuje direktorku ove ustanove Nadu Čemerlić Ađić.

Ona tvrdi da je direktorka ponižava na poslu zbog različite stranačke pripadnosti i da odbija da je primi na razgovor gde bi joj objasnila zbog čega je premeštena da umesto posla medicinske sestre, iznosi smeće iz Instituta.

"Ako mi ne izađe u susret i ne primi me na razgovor, stupiću u štrajk glađu do iznemoglosti, sve dok neko to ne bude primetio i pomogao mi. Ona mora da me primi i da mi objasni šta to ima protiv mene, a isto tako i da mi nađe novo radno mesto na Institutu. Ja smatram da kao medicinska sestra sa visokom strukovnom školom ne treba da nosim kante.  Ako ni to ne pomogne da ostvarim svoja prava, idem ispred Vlade Vojvodine da čekam Bojana Pajtića sa kantom benzina. Neko me mora saslušati", rezignirana je Kedićeva.

Komentar na optužbe nismo uspeli da dobijemo od direktorke ove ustanove jer je ona trenutno na seminaru u Beogradu, dok portparol Instituta Goran Trajkovski kaže da nemaju nikakve informacije o planovima nezadovoljne medicinske sestre. Kedićeva je aktivistkinja Srpske napredne stranke, ali insistira da sukob traje još iz vremena dok je ova medicinska sestra bila članica Demokratske stranke Srbije i tiče se njene pripadnosti sindikatu "Nezavisnost". (M.S.)

  • Eva

    20.02.2012 15:22
    A nadležni i dalje ćute
    Šikaniranje se nastavlja do iznemoglosti a nadležni i dalje ćute
  • Čika Ilija

    04.10.2011 13:49
    Usne vrele višnje
    Ko god da te podgovorio na to dete, treba da odgovara, jer te je navodio da se ubiješ.
    Strašna Srpska stvarnost. I to podržao neki sindikat i to podržali neki lekari u njemu.
    Zemljo otvori se!
  • Pisar

    03.10.2011 14:56
    Naknadna pamet
    Potpisala ugovor o radu pre godinu dana, išla na edukaciju za rad na baš tomo odeljenju, i setila se, članica SNP-a, godinu dan akasnije, da bi malo mogla da štrajkuje zbog toga i to baš u vreme predizborne kampanje?
    Ja bih nju na sud pa da vidimo šta se krije iza svega, ili će da odgovara za svoje postupke ili ćemo da vidimo da li možda ima nekih duševnih problema pa neka se leči. Jedno od ta dva joj ne gine.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti