Medicinski i Pravni fakultet skupljaju knjige za onkološke pacijente

Savez studenata Medicinskog fakulteta, Studentska unija Medicinskog fakulteta i Savez studenata Pravnog fakulteta krenuli su u akciju prikupljanja knjiga koje će pokloniti Institutu za onkologiju Vojvodine i Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine.
Savez studenata Medicinskog fakulteta, Studentska unija Medicinskog fakulteta i Savez studenata Pravnog fakulteta krenuli su u akciju prikupljanja knjiga koje će pokloniti Institutu za onkologiju Vojvodine i Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine.

Akcijom pod nazivom "Pokloni knjigu! Priključi nam se!" organizatori žele da sakupe što više knjiga i slikovnica, koje će pokloniti deci i odraslim pacijentima koji zbog teških bolesti moraju duži vremenski period da borave i bolnici, kaže za 021 Nataša Igić, predsednica Saveza studenata Medicinskog fakulteta Novi Sad.

"Mi smo došli na ideju da poklonimo ovim pacijentima knjige i napravimo im mini biblioteke na njihovim odeljenjima, kako bi svi oni koji tamo duže vremena borave usled svoje bolesti mogli da skrate to vreme. U ponedeljak, 1. juna, ćemo mi njima te knjige odneti. Ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane Novosađane da nam se priključe i donesu knjige u hol Medicinskog fakulteta do kraja ove nedelje, od 10 do 18 časova, ili u prostorije Saveza studenata Pravnog fakulteta, od 10 do 14 časova", rekla je ona.

Ona naglašava da je ova akcije sprovedena u saradnji sa Institutom za onkologiju u Sremskoj Kamenici, kao i sa Institutom za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine. Akcija traje do 31. maja i do tada svi Novosađani koji žele da pomognu mogu donirati knjige za decu i odrasle i odneti ih na Medicinski ili Pravni fakultet.

Da podsetimo, humanitarne akcije prikupljanja knjiga za bolnice i druge ustanove u Novom Sadu, pokrenuo je Radio 021, koji je u periodu od 2009. do 2012. prikupio preko 7.000 knjiga. U četiri akcije aprovedene u ovom periodu prikupljane knjige donirane su za biblioteku Instituta za kardiovaskularne bolesti Vojvodine, za Dečiju bolnicu, za potrebe zatvorske biblioteke Okružnog zatvora na Klisi, kao i za tri doma novosadskog Gerontološkog centra. (Gordana Ćosić)

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti