Memorijalni naučni skup u sećanje na Milenu Dalmaciju

Memorijalni naučni skup iz zaštite životne sredine "docent dr Milena Dalmacija", treći po redu, održaće se u sredu, 1. aprila u Sali za sednice 14/V na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu, Trg Dositeja Obradovića 3.
Memorijalni naučni skup iz zaštite životne sredine "docent dr Milena Dalmacija", treći po redu, održaće se u sredu, 1. aprila u Sali za sednice 14/V na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu, Trg Dositeja Obradovića 3.

Skup će se održati od 10 do 16 časova.

Centralne teme ovogodišnjeg skupa biće:

· Primena novih materijala u oblasti zaštite životne sredine

· Remedijacija zagađenih lokaliteta - primeri dobre prakse

· Razvoj i demonstracija inovativnih tehnologija za pripremu i prečišćavanje vode

· Monitoring u oblasti zaštite životne sredine

Skup će se održati kao nastavak tradicije započete 2013. godine. U znak sećanja na Milenu. Predavanja po pozivu na trećem memorijalnom skupu održaće dobitnici nagrade "docent dr Milena Dalmacija" za doktorsku disertaciju koja je dala značajan naučni doprinos iz oblasti zaštite životne sredine - dr Milica Jović, dr Vesna Vasić, dr Dragana Tomašević Pilipović i dr Đurđa Kerkez. Pored navedenih predavanja, rezultate svojih istraživanja prezentovaće mladi naučnici i istraživači čiji su radovi prihvaćeni od strane naučnog odbora skupa.

U sklopu programa skupa, u 12 časova u izložbenom paviljonu Rektorata Univerziteta, ul. Dr Zorana Đinđića 1, otvoriće se izložba studentskih radova realizovanih u okviru Konkursa za idejno arhitektonsko rešenje kapele posvećene nastradalim studentima.
Konkurs je raspisan od strane Fondacije "Docent dr Milena Dalmacija", a realizovan u saradnji sa Departmanom za arhitekturu i urbanizam Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu. Prilikom otvaranja izložbe, dodeliće se nagrada studentima autorima najboljih radova.

Postavka izložbe će trajati do 3. aprila, a nakon toga će se preseliti u Galeriju "Đura Kojić", Fakultet tehničkih nauka, Trg Dositeja Obradovića br. 6, IV sprat.

  • Milica

    02.04.2015 20:56
    Pocivajte u miru
    Veliko postovanje i divljenje ovim mladim ljudima i njihovom dostignucu za zivota!
    Izvinjavam se sto u isti komentar moram da dodam i ovo: nazalost stidim se u ime svih onih koji su komentarisali ovaj clanak i zalim ih kao osobe! Treba im oprostiti,kako to pravi hriscani rade! Pricaju o stvarima o kojima malo znaju,ali svakako je za pohvalu sto su fejsbuk savladali.
  • ana

    30.03.2015 19:42
    "Knjige, braćo, knjige, a ne zvona i praporce."
  • Profesor

    30.03.2015 08:01
    Stidite se
    Draga deco, stidite se svojih ružnih reči. Jednog dana ćete, ako Bog da, i vi postati roditelji i imati svoju decu. Nadam se da nećete nikad doživeti ovo što su doživeli roditelji nastradele dece. Milena je svojim radom i inteligencijom postigla velike rezultate i njene kolege žele da kroz sećanje na njen rad podstiču i druge mlade ljude da se bave naukom. Zašto svojim negativnim komentarima pljujete na ovaj plemeniti skup. A Kapela je namenjena kao sećanje na SVE nastradale studente, na žalost i buduće, i planirana je u univerzitetskom parku a ne kod Kontrasta. Pametnom dosta, a za zlobnima poručujem "Oprosti im Bože, ne znaju šta rade"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti