Na Novom naselju orezivali stabla po zahtevu mesne zajednice

JKP "Gradsko zelenilo" je na Novom naselju prethodnih dana orezivalo stabla po zahtevu Mesne zajednice "Gavrilo Princip".
JKP "Gradsko zelenilo" je na Novom naselju prethodnih dana orezivalo stabla po zahtevu Mesne zajednice "Gavrilo Princip".

U ovom preduzeću za 021.rs kažu, a povodom protivljenja građana seči stabala, da je sve urađeno u skladu sa merama zaštite.

- Radovima je prethodio zahtev M.Z. "Gavrilo Princip" za uređenje zelenila u bloku Savina. Na osnovu pomenutog zahteva, u skladu sa merama zaštite, urađen je projekat "Očuvanje i unapređenje zelenila u bloku Savina" odobren od strane Uprave za zaštitu životne sredine. Sibirski brest jeste vrsta koja je zbog svog brzog rasta i krtosti podložna lomu i kao takva nebezbedna zbog čega je projektom predviđeno orezivanje stabala - kažu u "Zelenilu" i dodaju da je projektom predviđena i nova sadnja u ovom bloku.

Podsetimo da su iz Vojvođanske zelene inicijative i Zelene patrole saopštili da su se građani iz ulice Vladike Ćirića usprotivili seči drveća u ovom bloku. Stanovnici su ispričali da su stabla sami zasadili pre nekoliko godina jer i pored više zahteva, iz "Zelenila" nisu pozitivno odgovorili na njihove zahteve da posade drveće. Oni su naveli da i nisu uvereni u tvrdnje nadležnih da se stabla seku jer su suva.

  • Sloba

    23.11.2014 16:36
    Zašto bi to bio problem
    Kakav je problem poseći, orezati drvo, ako za to postoji potreba. Stvarno mi nisu jasni komentatori, koji brane komunalnom preduzeću da radi svoj posao.
  • Gari

    21.11.2014 21:13
    valjda sugradjani koji žive na naselju znaju najbolje svoje probleme ili trolovi i mediji treba da sole pamet..
  • Goga

    21.11.2014 19:09
    naravno da treba orezati suva stabla. a da su pala i povredila nekog ti isti stanari koji su se sad bunili bi trazili da grad i zelenilo plate stetu. nasim ljudima se ne moze ugoditi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.