Na Štrandu voda nije za kupanje

Kupanje na dunavskim plažama u Novom Sadu ni ove godine neće biti preporučljivo, pokazale su analize koje je obavio Institut za javno zdravlje Vojvodine.
Kupanje na dunavskim plažama u Novom Sadu ni ove godine neće biti preporučljivo, pokazale su analize koje je obavio Institut za javno zdravlje Vojvodine, a čak dve trećine uzoraka pokazuje da brčkanje može da prouzrokuje infekcije.

Najkritičnija situacija je upravo na jedinoj uređenoj plaži Štrand, na koju su još pre dve nedelje stigli prvi kupači, piše Blic.

Prošle sezone najviše je bilo kožnih infekcija, konjuktivitisa i proliva, dok je najteže oboljenje koji se povezuje sa kupanjem u Dunavu virusni meningitis.

Tuševi na Štrandu i ovih dana rade, tako da za one koji i pored upozorenja lekara insistiraju na kupanju u reci, stoji preporuka da se odmah po izlasku iz vode istuširaju.

  • 25.06.2012 10:07
    denis penis
    denise najgluplji si
  • Denis

    04.06.2012 08:19
    Kupanje
    Vec duzi niz godina se kupam u Dunavu na stranu i svo moje drustvo. Nikad nikom nije skodilo. To su gluposti. Normalno da voda nije cista, kako bi i bila pored tolikih odpada koji se ulivaju u dunav, ali onaj ko ima slab imunitet i ko se lako inficira ne treba da ide. Kazete da je najgori slucaj oboljenje od virusnog meningitisa?! Glupost!
  • novosađanin

    22.05.2012 17:30
    rakovi
    Sećam se 68.-69. god u Ribnjaku dok sam šetao kao dečak obalom Dunava rečni rakovi sklanjali su se od mene kao desa kada razvijaju golubove na Trgu Slobode, toliko ih je bilo. Danas su rakovi retkost. Da Dunav ima svoj miris, miris na kišnicu, a kožne crvene fleke koje posle pobele leče se 10 % rastvorom salicil alkohola, pravi ih Novosadska apoteka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti