021 Twitter Posetite naš Facebook! RSS
Radio 021
Auto Continental
6
Vesti • 15:57 > 10:39 04. 12. 2011. | Radio 021

Najlon popularan i petkom

Iako je tradicionalno nedelja dan za obilazak Najlona, u poslednje vreme subotom se na toj pijaci razvio ženski bazar, a odnedavnose se prodaja proširila i na petak.

Ovako je počela jesen na Najlonu petkom:

najlon_petkom

Uglavnom izlažu prodavci polovne robe, ali i markiranih stvari koje su čak duplo jeftinije nego u prodavnicama. Tako se farmerice mogu kupiti za 300 dinara, džemperi su 200 , komadi dečje odeće mogu da se pronađu za 50 do 100 dinara, koliko košta i donji veš ... samo treba biti strpljiv i pretražiti svaku tezgu.

Direktor "Tržnice" Dušan Bajić kaže za Radio 021 da je ostvareni pazar petkom na Najlonu već dostigao značajne cifre, iako je tek od skoro primetno interesovanje kupaca i prodavaca da tog dana dolaze na pijacu. "Petkom bude više od 100.000 dinara pazara, što možda nekome ne zvuči mnogo, ali pazari na Najlonu za vikend budu između 450.000 i 700.000 dinara, pa je tih 100.000 vrlo pristojna cifra", navodi Bajić.

najlon_petkom_01

Prema njegovim rečima, zahvaljujući tom pazaru povećan je i broj zahteva za mesečnu rezervaciju prodajnog mesta na Najlon. Trgovcima je zasad petkom omogućemo da, pošto plate zakup, sami izaberu gde će da izlože stvari koje prodaju, mada se najviše odlučuju za centralni plato. Direktor "Tržnice" dodaje da nije isključeno da se prodaja na Najlonu proširi i na ostale dane, što će zavisiti od interesovanja kupaca.

"Ako vam kažem da je proces privikavanja na novu pijacu u svetu između tri i 10 godina, a proces odvikavanja od pijace 30 godina, onda je vrlo jasno da moramo ići sitnim korakom i da moramo taj posao dobro učvrstiti. Evo, pijaca koja je nekad bila otvorena samo nedeljom, proradila je još dva dana", objašnjava Bajić.

najlon_petkom_02

Najavljuje da će uskoro početi sređivanje centralnog platoa, ozelenjavanje jednog dela pijace, kao i obeležavanje prostora za prodaju, kako bi se Najlon pijaca koliko - toliko dovela u red.

» PODELI OVU VEST SA DRUGIMA
» Komentari (5)
 • suminonA  - Posebno
  je interesantno da su postavili table za parkiranje i pre nego što je stupila na snagu odluka Skupštine grada, po principu "ko se upeca".
 • Vukajlo
  To sto je popularan i petkom samo nam govori da su stigli teski dani a da tezi jos stizu, tu su iza coska. Nakada je Najlon do pocetka devedestih bio iskljucivu nedeljem a drugim danima se tamo nije mogla videti ni ziva dusa. Tokom devedesetih u vreme teske krize Najlon je isto tako postao popularan subotom a kasnije i svakog petka, pa malo kasnije i cetvrtka, pa na kraju je bio popularan svaki dan. Kasnije kada je ekonomija pocela da se popravlja opet je spao na samo nedelju. Evo sada ponovo pocinje da radi i petkom a pametnom nije potrebno objasnjavati sta to znaci i gde se trenutno nalazi ovo drustvo. Najlon je vise nego dobar pokazatelj da je drzava u gov*ima do guse a bice i preko guse.
 • ali
  je pocela i naplata prakinga i subotom
  to su se prvo pobrinuli
 • onanimus
  Poceli su da naplacuju parking i subotom! Pauk je poceo da kupi na sve strane, uskoro sledi i dizanje pijacarine! Posle subote uradice to i petkom. Umesto da puste sirotinju da zaradi koji dinar, a i da oni imaju neku zaradu i da su sretni sto je proradila pijaca petkom,ne!! HARAC,RAJO,HARAC! Po@ebace najlon, kao sto su ga po@ebali nedeljom kada ima vise praznih tezgi nego punih a o auto placu da ne govorim!
 • Anonimus
  Konačno, krajnje je vreme da se ta veoma posećena i prometna pijaca upristoji i sredi.
Dodaj komentar
Vaši podaci:
Komentar:
Pročitajte pre slanja komentara:
Komentari kojima nam skrećete pažnju na propuste neće biti objavljeni. Trudićemo se da grešku ispravimo.
Komentari koji se odnose na uređivačku politiku neće biti objavljeni.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti objavljeni.
Molimo Vas da se prilikom pisanja pridržavate pravopisnih pravila.
Molimo Vas da se prilikom ostavljanja komentara koncentrišete na temu. Broj karaktera je ograničen i više nego dovoljan.

PAŽNJA:
Komentari koji sadrže pretnju, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.
Nemamo nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje ili skraćivanje.
Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije ovog portala.

Anti-spam zaštita
U prazno polje unesite anti-spam kod koji vidite na slici. Ukoliko ne možete da ga pročitate kliknite na sliku da vam se prikaže novi kod.

Najnovije

test

» Poslednja 24 sata

» U poslednjih 48h

» Anketa

Da li vam smetaju petarde?