Nebojša Dugalić otvara Sterijino pozorje

Sterijino pozorje će, 26. maja, otvoriti glumac Nebojša Dugalić, a on će biti i član žirija koji će odlučivati o nagradama.

Sterijino pozorje će, 26. maja, otvoriti glumac Nebojša Dugalić, a on će biti i član žirija koji će odlučivati o nagradama.

Predsednik žirija je reditelj Ljuboslav Majera, a članovi su i rediteljka Anđelka Nikolić, pisac i konceptualni umetnik Slobodan Tišma, te pozorišni i filmski kritičar Boban Jeftić.

Okrugli sto kritike, koji se tradicionlano održava dan nakon izvođenja predstave, vodiće kritičarka Ana Tasić i dramaturg Svetislav Jovanov.

Direkcija ovog pozorišnog festivala počela je razgovore i sa potencijalnim selektorom narednog Pozorja. "S obzirom na to da je Igoru Bojoviću istekao mandat, pokrenut je izbor novog selektora, a njegovo ime biće poznato najviše za tri meseca", rekao je direktor Pozorja Selimir Radulović.

U takmičarskoj selekciji, od 26. maja do 3. juna, biće odigrano 10 predstava i još tri u selekciji "Krugovi". I ove godine biće organizovano Pozorje mladih, kao i drugi prateći programi.

  • paolo

    24.04.2014 13:12
    ...
    Nadam se da neće mešati M.Konjevića i N.Koljevića kao prošli govornik...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti