Nije uspeo ni treći pokušaj prodaje Dnevnika

Agencija je danas proglasila neuspešnim i treći pokušaj prodaje Dnevnika tako da će ta novosadska medijska kuća biti privatizovana prenosom kapila bez naknade bivšim i sadašnjim zaposlenima, saopštilo je Udruženje novinara Srbije (UNS).

Agencija je danas proglasila neuspešnim i treći pokušaj prodaje Dnevnika tako da će ta novosadska medijska kuća biti privatizovana prenosom kapila bez naknade bivšim i sadašnjim zaposlenima, saopštilo je Udruženje novinara Srbije (UNS).

Dnevnik je jedini medij u dosadašnjem procesu privatizacije za koji je objavljen javni poziv za treći krug prodaje po početnoj ceni od 2,47 miliona evra, što je trećina prvobitne cene koja je iznosila 7,4 miliona evra. Kako je UNS nezvanično saznao, jedan potencijalni kupac je otkupio privatizacionu dokumentaciju, ali je odustao od kupovine.

"Sada čekamo da nam Agencija za privatizaciju dostavi rešenje kako bismo objavili javni poziv za upis akcija. Postoji određen broj bivših i sadašnjih zaposlenih koji imaju pravo na akcije pa Dnevnik ide u njihove ruke", izjavio je direktor Dnevnika Svetozar Karanović.

Dnevnik postoji od 1942. godine, a od 2002. je akcionarsko društvo u vlasništvu AP Vojvodine koja je većinski vlasnik i Republike Srbije.

Do sada je nove vlasnike dobilo 35 od 50 medija za koje je Agencija za privatizaciju raspisala javne pozive, a za 23 medija nije ni oglašen postupak privatizacije. Rok za privatizaciju medija koji su u vlasništvu Republike ili lokalnih samouprava je 31. oktobar i ako do tada ne budu prodati njihov kapital će biti besplatno podeljen bivšim i sadašnjim zaposlenima ili će biti likvidirani.

  • mile

    29.10.2015 08:32
    ponosnom liku Liman3 je bg kriv sto niko nekupuje dnevnik, smejurija, prvo se raspitaj pa ce ti biti jasnije, stamparija je pukla jer su iz dnevnika sve stampali po privatnim stamparijama a papir koji su dobijali od omrazenog brograda i pokraine su preprodavali na kamione, pozaposljavali su sve sto su u familiji imali, urednici i direktori muljali sa honorarima odnosno nisu ni ziveli od plata vec honorara, a pilo se ko da je svaki dan slava, sami su sebe unistili, seljane, a propast je pocela sa Bodom i VACom a ne beogradom i pokrainom koji su ga dotirali decenijama
  • Liman3

    28.10.2015 20:09
    Eto sta se desi...
    ...kad Beograd unisti jedine Vojvodjanske prave novine i jedinu pravu Vojvodjansku stampariju! Neka, tako nam i treba kada cutimo i trpimo harac Srbije i Beograda umesto da smo se i mi Vojvodjani davnih dana odvojili od Srbije danas bi bili kao mali Kuvajt! Cuti narode Vojvodine i nek ti sisa krv Srbija i politicki lopovi zajedno sa velikim vodjom i Tomom diplomom!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti