Niko ne kažnjava nesavesno lečenje

U novosadsko tužilaštvo u poslednje dve godine stigle su četiri prijave protiv lekara koje su građani optužili za nesavesno lečenje, dok se još tri krivične prijave nalaze u policiji.
U novosadsko tužilaštvo u poslednje dve godine stigle su četiri prijave protiv lekara koje su građani optužili za nesavesno lečenje, dok se još tri krivične prijave nalaze u policiji.

Do sada nijedan postupak nije završio izricanjem kazne, već ili odbacivanjem optužbe ili oslobađajućom presudom.

Advokat Srđan Mihajlović kaže da se, s obzirom da je reč o medicinskoj struci, tužilaštvo i sud u ovim predmetima oslanjaju na procene veštaka, ali da se kolege, kao i u svakoj struci, uglavnom međusobno poznaju. Iz tog razloga, lako je uticati na tok veštačenja, jer većina lekara i veštaka su kolege s posla ili studija ili jednostavno ne žele da se suprotstavljaju međusobno, smatra Mihajlović.

Da su Novosađani ipak veoma ogorčeni na zdravstveni sistem, potvrđuju u Udruženju pacijenata "Pravo na zdravlje", kojem se godišnje obrate stotine nezadovoljnih građana. Najviše pritužbi stiže na račun Instituta za onkologiju u Sremskoj Kamenici, ali i na tretman u Kliničkom centru Vojvodine.

Osnivač ovog udruženja, Miroslav Petrović, smatra da je epicentar korupcije u Ministarstvu zdravlja, te da je dovoljno pogledati parking ispred neke zdravstvene ustanove i videti šta voze direktori i načelnici. Petrović za "Blic" napominje da je politizacija zdravstva najveći problem i da je preblaga kaznena politika samo jedan od njenih sindroma.

Ovu vest u satiričnoj verziji možete pogledati u novoj epizodi Teleplova ''Lekari bez sudskog gonjenja''.

  • noname

    16.01.2012 10:56
    koleginica
    Srbi probudite se, menjajte sto vam neodgovara!
    Dosta mi je pljuvanja po lekarima, sklanjaj bagru sa posla, uzmite im dozvole, sramote nam struku i poziv, sramote nas koji ozbiljno, moralno i nadasve profesionalno shvatamo i radimo svoj posao.
    Pomozite nama koji smo u manjini.
  • ivana

    15.01.2012 16:05
    Ja sam jedna od tih koja je o tog udruzenja trazila pomoc jer nisam znala kuda vise da udaram i gde da idem. I dobila sam je. Svi vi koji se sa tim rugate ,nedajboze kad budete dosli u moju situaciju , javite se tom udruzenju za zastitu prava pacijenata.
  • Kalimero

    13.01.2012 12:48
    Sve je ovo jedno vrzino kolo!Klinickim centrom vladaju partije i stranacka pripadnost>Direktor KCa Draskovic se ponasa kao da je sve njegova privatna imovina.Forsiraju rad Urgentnog centra na racun ostalih sluzbi i doveo je KC do bankrota.Sebe i svoje poslusnike je nagradio platama koje su sto hiljada dinara i vise a sankcionisao je ostalim radnicima novcanu nadoknadu za prekovremeni rad i ostalo sto im pripada.Cak dovodi u pitanje i putne troskove,radnicima putnicima a npr dozvolio privilegovanima da na osnovu prekovremenog rada primaju plate preko sto hiljada dinara.I prici nema kraja..banda.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti