Nov raspored ginekoloških pregleda u Domu zdravlja

Zbog ogromnih gužvii nezadovoljstva pacijenata koja su se stvarala, Dom zdravlja "Novi Sad" je, u cilju bolje dostupnosti pacijentima Službe za zdravstvenu zaštitu žena, kao i unapređenja kvaliteta rada, reorganizovao dosadašnji model zakazivanja u Službi za zdravstvenu zaštitu žena.
Zbog ogromnih gužvi i nezadovoljstva pacijenata koja su se stvarala, Dom zdravlja "Novi Sad" je, u cilju bolje dostupnosti pacijentima Službe za zdravstvenu zaštitu žena, kao i unapređenja kvaliteta rada, reorganizovao dosadašnji model zakazivanja u Službi za zdravstvenu zaštitu žena.

Ginekolozi će od sada dnevno obavljati preglede:
- 10 pacijentkinja koje su zakazane preko Call centra za preventivne preglede u periodu od 07-09.30 časova u prepodnevnoj i 13.30-16 časova u popodnevnoj smeni.
- 10 pacijentkinja zakazanih od strane timske sestre za kurativne preglede i redovne akušerske preglede trudnica u periodu od 10-12.30 časova u prepodnevnoj i 16.30-19 časova u popodnevnoj smeni.
- Oko 10 pacijentkinja koje su zakazane i preko call centra i timske sestre za kratke posete radi propisivanja terapija, uputa, hranarinskih lista, očitavanja nalaza u periodu nakon 12.30 časova u prepodnevnoj i 19 časova u popodnevnoj smeni.

Hitna stanja u ginekologiji  i akušerstvu se primaju bez zakazivanja.

Trudnice koje dolaze na redovne preventivne preglede, ultrazvučne preglede, kao i radi upućivanja na lekarsku komisiju, će svoje preglede morati da zakažu, kako se ne bi stvarale bespotrebne gužve. Zakazivanje pregleda važi i za hronične i onkološke pacijente koji dolaze po terapiju ili upute za lekarsku komisiju.

Iz Doma zdravlja očekuju da će se ovim izmenama u zakazivanju smanjiti gužve, a i trudnice neće morati da čekaju, kao što je do sada bio slučaj, jer doktor prima prvo zakazane pacijente, kojih je, uglavnom bilo za puno radno vreme, pa je to iziskivalo i višesatno čekanje trudnica u čekaonicama.


  • @Veliki - problem

    09.08.2014 08:02
    Veliki broj buducih ginekologa za specijalizaciju se stalno skoluje. Druga je stvar sto ne zele da rade 50 pregleda na dan sedeci dva sata duze na poslu za novac koji mogu privatno da zarade za jedan sat. Da i ne spominjem uslove u bolnici, cinjenicu da radite posao za njih troje, koji zbog svoje veze i politike mogu da dodju, a da nista ne rade, ili i ne dodju, pa radite i njihov deo. O tome razmisljajte sledeci put kad budete pljuvali lekare sto nisu zadovoljni s platom. Lecicete se sami za nekoliko godina, jer vasa drzava smatra da su doktori lako zamenljiva i potrosna roba koja mnogo ne vredi. Svako ko je vredan i zna i voli da radi, otici ce u privatnike ili emigrirati, suocite se s tim.
  • Veliki

    09.08.2014 05:47
    problem
    lako je resiv> Primite jos ginekologa na specijalizaciju, jer je ocigledno ovaj broj nedovoljan da pokrije bilo sta. Toliko o planiranju potrebnih kadrova.
    Dok se vi nauzivate, mnogi ce vam otici u razne drzave ili privatluk. A smajujte im plate, pa ce jos brze doci do toga.
    Na Betaniji, koliko cujem, odlaze tj.daju otkaz bar dva profesora i jos jedan iskusan lekar. Vec imaju problem da pokriju dezurstva, a od septembra ce tek biti haos. Toliko ljudi manje da zbrine pacijentkinje. A nikoga nije briga.
    Toliko o lepoj drzavnoj sluzbi sa malom platom. Kod onih koji su se skolovali i ulagali pola zivota, nece to da prodje, sve je jasnije.
  • ovca

    08.08.2014 21:12
    Bas su nasli resenje...
    Sacuvaj Boze ! Pa onda kazu da su zene neodgovorne,nece na preventivni pregled ! Ko zna koliko ce se cekati na red i treba jos i godisnji odmor uzeti da obavis to ! Jer za vecinu radno vreme koje je za njih 2 smene mi odradjujemo kao jednu smenu , tako da se nikako ne uklapamo u njihovu brizljivo planiranu satnicu ! Se..em se i u ovakvo zdravstvo i drzavu gde je sve katastrofa.Svaki segment ... i iz godine u godinu sve gore, ko god da je na vlasti! Nama je i Bog rekao laku noc...neka ugasi svetlo ko zadnji izadje...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti