Novi Sad dobija 30 novih školskih policajaca

Koordinaciono telo za borbu protiv nasilja uputilo je zahtev Policijskoj upravi da obezbedi 30 novih policajaca za novosadske škole. Takođe je podnesen zahtev da se uvede video nadzor za škole koje ga nemaju, a da se za one koje imaju potrebu za dodatnim, pojača.
Kako bi se poboljšala bezbednost oko srednjih i osnovnih škola, Koordinaciono telo za borbu protiv nasilja uputilo je zahtev Policijskoj upravi da obezbedi 30 novih školskih policajaca.

Kako za 021.rs objašnjava glavna koordinatorka za borbu protiv nasilja i zlostavljanja Biljana Kikić Grujić, oni zahtevaju da svaka škola u Novom Sadu ima svog školskog policajca. "Trenutno 17 škola ima školske policajce, ali moram napomenuti da je jedan školski policajac kvartovki policajac, a to znači da obilazi po dve tri škole u kvartu u kom patrolira, što je nedovoljno", navodi Kikić Grujić.

Takođe, članovi Koordinacionog tela predložiće Skupštini Grada da uputi inicijativu nadležnim organima za izmene zakona i drugih propisa kako bi se podigao nivo bezbednosti u školama. "Školska dvorišta su do sada bila javna površina i, samim tim, uprava škole nije mogla da kontroliše ulazak i izlazak iz dvorišta, što u prevodu znači da je svako mogao da ulazi unutra, a da direktor ili nastavnik ne može da ga natera da izađe", kaže Kikić Gujić za Novosadski informativni portal. Iz tog razloga, republičkoj Skupštini će se uputiti zahtev da se takva praksa izmeni.

Na današnjoj sednici Koordinacionog tela donet je i zaključak kojim se svim osnovnim i srednjim školama u Novom Sadu nalaže da sprovedu kontinuirano i sveobuhvatno upoznavanje svih učenika, roditelja i zaposlenih u školama o pojmu i vrstama nasilja nad decom i među decom, kao i njegovim oblicima i posledicama. Kako navodi  Biljana Kikić Grujić, razgovori bi se obavljali kroz radionice, tribine i seminare, a njih će sprovoditi Centar za prevenciju devijantnog ponašanja kod mladih u saradnji sa Policijskom upravom Novog Sada i Centrom za socijalni rad.

Takođe je podnesen zahtev da se uvede video nadzor za škole koje ga nemaju, a da se za one koje imaju potrebu za dodatnim, pojača. (Suzana Stojićević)
  • noksi

    01.09.2014 19:41
    Bravoooo!!!!!!
    Fali bas toliko vratara po Laze Teleckog i po kaficima po gradu.......
  • Sećam se...

    01.09.2014 19:31
    koliko juče zaposliše ih 200, sad fali još 30 posle još...
  • 01.09.2014 15:46
    probrali su ove koji ne diluju, pretpostavljam ok...balavce,zene i starce iz policije

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti