Novi Sad kupuje šest automobila

Gradska uprava raspisala je dva javna tendera za kupovinu šest automobila.

Gradska uprava raspisala je dva javna tendera za kupovinu šest automobila.

Iz konkursne dokumentacije se može videti da se tri automobila nabavljaju za službe koje se bave vanrednim situacijama, a tri najverovatnije za potrebe samog Grada, ali nije jasno da li funkcionera ili ostalih službi.

Za tri vozila je jasno da se radi o vozilima za bezbednosne službe, jer u dokumentaciji stoji da treba da imaju rotaciona svetla, kao i da su crvene boje, što nagoveštava da će biti predati vatrogascima nakon kupovine.

S druge strane, za koga se nabavljaju tri druga automobila nije sigurno, a može se pretpostaviti da su za funkcionere, jer se između ostalog traže zatamnjena stakla i da su vozila sive ili crne boje sa svom unutrašnjom opremom.

Otvaranje ponuda sa oba tendera je za dve nedelje.

Gradska kuća: Svi automobili su za službe bezbednosti

Iz Gradske kuće poslato je saopštenje u kome se navodi da je šest automobila namenjeno za donaciju organima bezbednosti.

- Kako bismo Vatrogasno-spasilačkoj jedinici Novi Sad koja je zadužena i odgovorna za bezbednost svih Novosađana obezbedili što kvalitenije uslove rada, odlučili smo se da sprovedemo javnu nabavku za tri vozila za tu službu, kao i tri vozila koje ćemo dati Okružnom zatvoru Novi Sad, odnosno Upravi za izvršenje krivičnih sankcija pri Ministarstvu pravde na korišćenje. To nas ističe kao lokalnu samoupravu koja izuzeno brine o davanju podrške i o stvaranju povoljnih uslova za rad svih službi koje se bave bezbednošću građana - navode iz Gradske kuće.

Povodom detalja kakva se vozila nabavljaju, iz Grada su saopštili da su pristupili javnoj nabavci vozila prema specifikaciji koju su dobili od Okružnog zatvora, te je tip vozila, prema njihovim iskazanim potrebama, predmet te nabavke.

Iz Grada su naveli i da ovim nastavljaju akciju poboljšanja stanja bezbednosti građana nabavkom neophodne opreme za nesmetan rad službi koje su u funkciji osiguravanja opšte bezbednosti, odnosno produžava se akcija pokrenuta još pre dve godine u okviru koje je do sad nabavljeno 24 vozila za MUP Novi Sad, dva vozila za Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici, kao i vozila za novosadske vatrogasce.

  • panonius

    02.12.2015 06:58
    zorana , ne spavaj !!
    Zorana , zar ne vidiš da ovi lokalni provokatori iz inata traže "zaslužena" zatamljena stakla !!?? Za kaznu: neka se voze bez ikakvih stakala !!!! Tek da se bolje vide .
  • 02.12.2015 00:32
    Frederick IX, kralj Danske, je dok je bio živ uzduž i popreko po Kopenhagenu svaki dan špartao na biciklu. U auto nije ulazio pa mu nije pala kruna sa glave. A ovi naši od Gradske kuće pa do Katoličke porte se vozaju u kolima zatamnjenih stakala.
  • DonJuan

    01.12.2015 14:34
    Sest komada Fiata 500L, koji predstavlja nedostizan san prosecnom stanovniku Nacionalnog parka Srbija, ili nesto mnogo luksuznije? I ja pitam svasta, pa to je za nasu debeloguzu elitu, oni zasluzuju najbolje. Povraca mi se od njih.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.