Novi Sad u projektu bilingvalne nastave

Novi Sad se priključio projektu Pokrajinske vlade za uvođenje dvojezične nastave na engleskom i srpskom u škole u Vojvodini.
Novi Sad se priključio projektu Pokrajinske vlade za uvođenje dvojezične nastave na engleskom i srpskom u škole u Vojvodini.

Za sada u tom projektu učestvuju Gimnazija "Jovan Jovanović Zmaj" i Osnovna škola "Petefi Šandor".

Pokrajinski sekretar za obrazovanje Mihalj Njilaš rekao je da projekat "Uvođenje dvojezičke nastave na srpskom i engleskom jeziku u ustanove obrazovanja i vaspitanja na teritoriji Vojvodine" traje već godinama, te su rezultati pozitivni.

"Evaluacijom projekta dokazano je da učenici u bilingvalnim odeljenjima ništa ne gube u odnosu na vršnjake u redovnim odeljenjima, te da mogu imati samo prednosti zbog komponente stranog jezika u nastavi", rekao je Njilaš.

Njilaš je dodao da je priključivanje Grada u bilingvalni projekat važan podstrek za ostale osnovne škole s teritorije grada.

  • Inspektor Visekruna

    28.03.2015 09:54
    Evaluacija
    Ko je radio tu evaluaciju?
    I ako je tako kao sto je navedeno, trebalo bi testirati "bilingvalce" i "obicne" na znanje engleskog. koliki nivo znanja treba profesoru da bi mogao uspesno predavati na stranom jeziku. Sumnjam da ima takvih.
    Pretpostavljam da su "bilingvalci" deca kvazi elite kojoj se moraju poklanjati ocene.
  • 28.03.2015 07:19
    Mislim da se preteruje sa učenjem stranih jezika. Podseća me sve na gospođu Femu samo što je kod nje bio francuski u pitanju.
    Strani jezik deca uče minimum 8 godina i u najvećem broju slučajeva ga ne progovore, što je po meni cilj učenja jer se sve svodi na bubanje gramatike.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti