Novi gradski festival promoviše Novo naselje

Novosađane tokom druge polovine septembra očekuje festival pod nazivom "Dobrodošli na Naselje", koji će ovaj kvart kroz kulturno-zabavne aktivnosti predstaviti u pozitivnijem svetlu.
Novosađane tokom druge polovine septembra očekuje festival pod nazivom "Dobrodošli na Naselje", koji će ovaj kvart kroz kulturno-zabavne aktivnosti predstaviti u pozitivnijem svetlu.

Festival će okupiti brojne umetnike iz svih sfera, koji će se predstaviti kroz ples, performans, fotografiju, ali i manje poznate i zastupljene muzičke instrumente, poput flaute i nekih udaraljki.

Organizatori manifestacije "Dobrodošli na Naselje" je udruženje građana Novo Kulturno Naselje, a jedan od članova udruženja Ognjen Tomašević kaže za 021 da će se dnevni, ali i noćni program dešavati na livadi između ulica Bate Brkića i Braće Dronjak.

"Dnevni program će sadržati izložbe slika i crteža, razne performanse lokalnih grupa, radionice za decu, a biće angažovani i animatori. Noćni program je za sada tajna, ali biće u muzičko-scenskom duhu, sa akcentom na instrumentima. Svi takmičari treba da se preko konkursa do 7. septembra prijave za učešće na festivalu, sa tim što je konkurs za fotografe odvojen u odnosu na ostale", kaže Tomašević za 021 i dodaje da je ovaj događaj nešto što sugrađani još uvek nisu imali priliku da vide.

On smatra da bi trebalo ispraviti negativnu sliku koja se u medijima pojavljuje o ovom kvartu, a ne predstavlja realnost.

"Svako naselje ima svoju priču i svoj duh, koji valja preneti. Jedna od ideja kojom smo se vodili je činjenica da se naš kraj ne pojavljuje u javnosti u najboljem svetlu, a zašto ne bismo pokazali neku ekipu koja radi pozitivne i korisne stvari za svoj kraj? Mi želimo da udružimo Novosađane, ne samo stanovnike Novog naselja", kaže za 021 jedan od šest članova Novog Kulturnog Naselja.

Satnica i raspored dešavanja biće uskoro poznati, a sam festival najavljen je za drugu polovinu septembra. (G.N.)

  • Nada

    09.09.2014 18:31
    A BAZEN?
    A bazen,sta bi s tom nasusnom nasom potrebom?
  • 02.09.2014 18:52
    pa vi ste svi ludi ako sanjarite na tom betonu
    takva vrsta gradnje se namenjuje socijalnim slucajevima.

    ZoranNS
    taj gradic kakav je bio ns vise ne postoji.
    srusen je zbog tih vasih sirokih bulevara.
    zbog vas kojima je taj beton uzor i vrhunac zivota.
  • ZoranNS

    02.09.2014 17:49
    Šta reci o narodu koji glorifikje
    "sta reci o narodu koji glorifikje novo naselje, liman pumpe a srusio je onakav gradic?" Šta reći o nekome ko prigovara prvima i drugima, a za treće ne preduzima ništa. Pokrenite za gradić nešto, pridružićemo vam se, ako ste pročitali tekst pažljivo, Novo naselje je za, da svima bude dobro i ne bi trebalo nikom da smeta nešto organizovano tu a ne tamo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti