Novosadske deponije postaju parkovi

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević naložio je JKP "Gradsko zelenilo" da otpočne akciju "Parkovi umesto deponija" tokom koje će biti zasađeno drveće i ukrasno bilje na svim lokacijama u gradu koje su u ranijem periodu pretvorene u smetlišta.
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević naložio je JKP "Gradsko zelenilo" da otpočne akciju "Parkovi umesto deponija" tokom koje će biti zasađeno drveće i ukrasno bilje na svim lokacijama u gradu koje su u ranijem periodu pretvorene u smetlišta.

Odluka gradonačelnika doneta je posle višemesečne analize podataka iz više javnih službi i preduzeća, na osnovu kojih je ustanovljeno da čišćenje divljih deponija ne daje rezultate, jer neodgovorni građani na istim mestima ponovo nagomilavaju smeće. Zato je doneta odluka da se deponije odmah posle uklanjanja đubreta ozelene i pretvore u mini-parkove.

Na taj način dvostruko se vodi računa o životnoj sredini, povećanjem broja zelenih površina i drveća i rešavanjem problema divljih deponija.

Akcija sadnje mini-parkova obuhvatiće i prostore koji za sada nemaju namenu, naročito u delovima grada gde je zelenilo skoro potpuno iskorenjeno.

  • 27.11.2014 09:50
    kazna, kazna, samo kazna...
    Podržavam sadnju svake travke u ovom behaton gradu u kome kao da žive Orci. ALI ne vidim način kako će sadnja drveća da zaustavi nastajanje deponije? Dođe Sima iz Futoga sa prikolicom šuta, i kad vidi da je tu drveće, kaže: “E, izeš ga, ja baš mislio da bacim šut, ali sam se sad predomislio jer je tu drveće” i ode čovek da baci šut na za to predviđeno mesto. Kako da ne… nego samo kazne, kazne i kazne mogu ovaj narod da opamete. A to je komunalna koja sedi ceo dan na deponiji, ili prosto kamere koje snimaju posetioce istih, pa na adrese vlasnika automobila opet stignu kazne. Ali, ovo dobro zvuči za promociju gradonačelnika, kad već nema da se diči kapitalnim investiciajma, dobro je posaditi i koje drvo.
  • -

    26.11.2014 19:53
    -
    vuna miko botovi
    bojite se za radno mesto.

    vas sut ste istovarili ili ste se odmah uselili u neku stiroporsku zgradu?
  • 26.11.2014 17:01
    Majko mila kakva invazija botova! Poceo je da me pece mozak dok sam citala komentare. Ono sto je meni najfascinantnije u ovom fenomenu - kako je moguce da ni 10, 20, 30% botova nema toliko pameti da smisli slozenu recenicu, a koristeci fond preko 100 reci? I zasto ne uzmu nekog da im samo sastavlja komentare, valjda bi se neko prihvatio, ili je svakog ljudskog bica sa mozgom i moralom sramota da im ponudi svoju uslugu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti