Novosadski maraton u nedelju

Novosadski maraton, 26. po redu, održaće se u nedelju, 14. oktobra, a start trke zakazan je za 10 časova na Trgu slobode.
Predsednik Skupštine grada Zdrvko Jelušić apelovao je na vozače da tokom održavanja maratona, budu strpljiviji i pažljiviji zbog zatvaranja pojedinih saobraćajnica koje koriste maratonci, istovremeno pozvavši Novosađane i Novosađanke da učestvuju u nekoj od trka predstojeće sportske manifestacije, ali i da podrže trkače i trkačice.
 
Predsednik Izvršnog odbora Novosadskog maratona Milan Dolga precizirao je da se do sada prijavilo oko 1.000 takmičara, ali i da na taj broj treba dodati đake osnovnih i srednjih škola, koji tradicionalno učestvuju u propratnim trkama.
 
On je istakao da će u glavnoj maratonskoj trci učestvovati sportisti, a pozvao je rekreativce da se oprobaju u nekoj od pratećih trka. Kako je objasnio, staza maratona se zatvara u 15 časova.
 
Pored maratona od 42,195 kilometra, održaće se i propratne trke: diplomatski marton, štafetni marton (od 3 do 10 izmena), trka na 33,815 km, trka na 25,435 km, rekrativno trčanje na 10,548 km, trke za osnovce i srednjoškolce na 1.000 metara, 800 metara, 400 metara, tradicionalna puzeća trka beba na 4,195 metra, kao i trka kornjača, koja je i zaštitni znak maratona.
 
Trasa Novosadskog maratona kreće od Trga slobode, ide Ulicom Zmaj Jovinom, Dunavskom, Kejom Žrtava racije, Beogradskim kejom, Bulevarom cara Lazara, Ulicom dr Sime Miloševića, Jiričekovom, Fruškogorskom, Bulevarom despota Stefana, Balzakovom, 1300 kaplara, Ulicom Ive Andrića, Bulevarom Evrope, Futoškom ulicom, Futoškim i Novosadskim putem, gde se pravi okret na semafora kod ulaza u Veternik.
  • ex chapman

    11.10.2018 10:38
    beše nekad
    nekad je to bio Novosadski NIS maraton. imao sam čast upoznati lično kornjaču koja je i danas simbol maratona. mada s obzirom da NIS više ne daje pare, trebalo iz protesta skinuti kornjaču ili okačiti neku kornjaču sa izvrnutim džepovima ili tako nešto. kakve veze ima kornjača? pa maskota je izabrana po kornjači koju je u to vreme, a i danas, imala kao kućnog ljubimca direktorka pravne i opšte službe u RNS, zahvaljujući kojoj (direktorki, ne kornjači) je RNS tradicionalno sponzorisala ovu hvale vrednu manifestaciju. zašto NIS više ne daje pare nije mi jasno. ajd' što su direktorku smenili, al' nisu morali maraton da diraju. a da zdušno sponzorišu FK CZ, leglo mafije i svake vrste kriminala - od privrednog do onog uličnog, nasilničkog...
  • Tokmak

    10.10.2018 20:16
    Ovaj maraton je za Novosađane potpuno neinteresantan. Gledalaca nema ni od korova. I oni koji ih vide kako satima bauljaju (uglavnom) ulicama Novog Sada nezadovoljni su što im ometaju normalan život. I ovoga puta su stanovnici Telepa potpuno blokirani. Da li organizatori mogu smisliti neku drugu trasu koja neće nikome smetati?
  • Tsakn

    10.10.2018 18:24
    Pozdrav trkacima
    Jeeeeee, jedva cekam!
    Divna manifestacija zdravlja!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti