Novosadski rukometaši pomažu rukometašici na rubu egzistencije

Novosadski rukometaši odlučili su da pronađu način da pomognu nekadašnjoj rukometašici novosadskog Železničara i reprezentacije Jugoslavije Nadi Drvenjak Šljukić (59) koja živi na rubu egzistencije sa bolesnim sinom Miodragom (38).

Kako Nada nije osvojila svetsko, evropsko ili olimpijsko odličje nije zaslužila nacionalnu penziju, iako je igrala u proslavljoj generaciji, pa zbog toga sportisti sada pokušavaju da nađu sistem da pomognu novosadskoj rukometašici.

Generalni skeretar Rukometnog saveza Vojvodine Slobodan Višekruna, predsednik Rukometnog saveza Novog Sada Vitomir Vučković i nekadašnji član oba saveza Dobrivoje Boba Antonić sabrali su sve Nadine zasluge za razvoj sporta i uz molbu i predlog proslediće ih nadležnima kako bi prebrodila nemaštinu.

- Obratićemo se gradonačelniku Milošu Vučeviću da se preko odgovarajućih institucija nađe neki smeštaj. Takođe, upravni odbori rukometnih saveza tražiće da se Nadina materijalna situacija pokrene sa "nule" - naveo je Višekruna.

Predsednik Rukometnog saveza Novog Sada Vitomir Vučković rekao je za 021.rs da su do sada Nadi pomagali lično.

- Sada ćemo zvanično tražiti smeštaj od Grada, to je već u postupku i trebalo bi da papirologija bude gotova do kraja nedelje. Svi savezi i ministarstva će biti obavešteni, a suštinska pomoć je pomoć Grada - rekao je Vučković.

Kako za 021 kaže predsednik Rukometnog kluba Vojvodina Milan Đukić, crveno-beli će obezbediti deo novca iz svog budžeta za pomoć bivšoj rukometašici, a u januaru će se održati "Svesrpski kup" od kojeg će sav prihod biti namenjen za pomoć Šljukićevoj.

- Kup će se održati u januaru i biće humanitarnog karaktera za pomoć našoj proslavljenoj rukometašici. Vojvodina će odvojiti određenu sumu, a i novac od ulaznica biće namenjen za pomoć. Na turniru će nastupiti Spartak, Borac iz Banjaluke, vicešampion Republike Srpske i Vojvodina - navodi Đukić.

Nada Drvenjak Šljukić kaže da ne traži milostinju nego posao i mogućnost da ostvari penziju do koje ima još godinu i po dana. Podsetimo, nekadašnja reprezentativka Jugoslavije u rukometu celo leto provela je sa bolesnim sinom u kabini na novosadskom kupalištu.

Autor: 021.rs/foto: Nenad Mihajlović

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti