O dugovima Fonda posle rebalansa

Mnoga preduzeća i zaposleni u njima, koji su gradili za Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine, i dalje su u teškom položaju, jer im iz Fonda i dalje ne stiže novac za ugovorene poslove.
Mnoga preduzeća i zaposleni u njima, koji su gradili za Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine, i dalje su u teškom položaju, jer im iz Fonda i dalje ne stiže novac za ugovorene poslove.

Predsednik Vlade Vojvodine, koji je i predsednik upravnog odbora Fonda za kapitalna ulaganja, Bojan Pajtić, kaže za Radio 021 da bi taj problem uskoro mogao biti rešen, ali ne precizira do kada. "Očekujemo da se kroz rebalans obezbede sredstva za Fond za kapitalna ulaganja. To je to", kaže Pajtić.

Usvajanjem rebalansa, stvorili bi se uslovi da Fond za kapitalna ulaganja dobije novac iz republičkog budžeta, kojim bi vratio dugove.

Pokrajinski sekretar za privredu, Ištvan Pastor, ranije je izjavio da je priliv novca u Fond manji od 15 odsto, te da je u pitanju diskriminacija pokrajinskih od strane republičkih vlasti. Ovogodišnji budžet Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine je 10,2 milijarde dinara, a Fond desetinama preduzeća duguje nekoliko miliona do nekoliko stotina miliona dinara. (D.S.)

  • Up and atom

    18.10.2011 07:57
    V.D
    Nebojša Malenković v.d. direktora Fonda, rođen je 1987.godine (dakle ima čitavih 24 godine), a u Fondu je zaposlen od 2008. godine. Samo me zanima kakve je taj škole završio i koje su njegove kvalifikacije?!!!
  • LELE & QQ

    03.10.2011 21:23
    Pih pa di nadje ove nesposobne dechkice??
  • ma

    03.10.2011 16:04
    Bice para, posle rebalansa, ali ne preciziramo kada!? Pa koja je to izjava!
    Bolje da cute!
    Spaseni su samo oni koji nisu imali posla sa Fondom, svi koji su radili za njih su vec davno u bunaru ili zestoko grcaju! Sram Vas bilo!
    Ovo nije samo pitanje morala i odgovornosti, ima tu raznih elemenata odgovornosti!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.