Objavljen javni poziv za stručnu praksu

Grad Novi Sad je objavio Javni poziv za realizaciju programa stručne prakse na teritoriji Grada Novog Sada u 2015. godini.
Grad Novi Sad je objavio Javni poziv za realizaciju programa stručne prakse na teritoriji Grada Novog Sada u 2015. godini.

Kako se navodi u saopštenju Grada, program stručne podrazumeva stručno osposobljavanje nezaposlenih lica za samostalan rad u struci i sticanje uslova za polaganje stručnog ispita u skladu sa zakonom ili opštim aktom poslodavca, bez zasnivanja radnog odnosa.

Programom stručne prakse finansira se 50 lica za završenim visokim obrazovanjem u periodu od 12 meseci, 20 lica sa višim ili visokim trogodišnjim obrazovanjem u trajanju od  devet meseci i 40 lica sa srednjim obrazovanjem u trajanju od šest meseci.

Ova mera u okviru Akcionog plana zapošljavanja za 2015. godinu namenjena je nezaposlenim licima koja se prvi put stručno osposobljavaju za zanimanje za koja su stekla određenu vrstu i stepen stručne spreme.

Poslodavci sa teritorije Grada Novog Sada zahteve za učešće u programu podnose Nacionalnoj službi za zapošljavanje, tačnije Filijalu Novi Sad, a javni poziv je otvoren do 20. oktobra 2015. godine.

Javni poziv i propratnu dokumentaciju možete da preuzmete OVDE.

  • 10.10.2015 18:14
    Pa to je poziv za firme da zaposle ljude, a ne za ljude da se zaposle u firmama.
  • 09.10.2015 13:54
    poziv javni....
    izbor tajni.
  • -

    09.10.2015 13:01
    -
    eto kak'i su.
    u drugim medijima su ovo nazvali poziv za skupljanje botina a ovde to zovu 'javni poziv za stručnu praksu'

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti