Odbrana od unutrašnjih voda na području Novog Sada

JVP "Vode Vojvodine" su saopštile da je kao posledica obilnih padavina u proteklih nekoliko dana uvedena odbrana od poplava od unutrašnjih voda kod Novog Sada.
JVP "Vode Vojvodine" su saopštile da je kao posledica obilnih padavina u proteklih nekoliko dana uvedena odbrana od poplava od unutrašnjih voda kod Novog Sada.

Kako su naveli, najviše problema i dalje ima u Kovilju i pojedinim delovima severno od Novog Sada.

"Na sistemima "Dunavac“ i "Vrbak" severnog dela Novog Sada uvedena je vanredna, a na sistemu "Kovilj" redovna odbrana od poplava. Kako bi se voda što pre povukla pored četiri crpne stanice uključene su i dve mobilne pumpe velikog kapaciteta", navode u Vodama.

U ovom preduzeću kažu da sve probleme na kanalskoj mreži i eventualne prepreke koje blokiraju ili usporavaju oticanje vode trebalo bi što pre prijaviti nadležnim službama JVP "Vode Vojvodine" ili vodoprivrednim preduzećima na terenu. Oni napominju takođe da je obaveza JVP Vode Vojvodine da kanale održava funkcionalnim, a da su vlasnici parcela obavezni da vodu sa svojih njiva evakuišu do kanala. Za probleme sa vodom u naseljenim mestima nadležne su lokalne samouprave, a ne JVP "Vode Vojvodine".

Prema prognozama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u narednih nekoliko dana očekuje se i porast vodostaja Dunava i Save. Ukoliko se prognoze ostvare, vodostaji Save kod Sremske Mitrovice i Dunava kod Novog Sada će se približiti ili neznatno prevazići granice kada se proglašava redovna odbrana od poplava.

  • Tihomir

    29.05.2015 02:21
    Kako ovi iz Voda Vojvodine pokušavaju da speru ljagu sa sebe a najveći su krivci..
    Nažalost kroz ovo preduzeće nam se oslikava situacija u celoj Pokrajinskoj administraciji, ništa nisu uradili a nestale ogromne pare...
  • 28.05.2015 12:22
    Unutrasnji neprijatelj.
  • Budisavcanin

    28.05.2015 11:00
    ....
    Dali znaci da ovo odvodnjavanje sto sam platio nema veze sa vodom u mom podrumu????Lopurde.....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti